38. uge – Så er Tasken pakket!

Maven begynder at blive rigtig tung nu, og Dennis mener, at jeg konsekvent burde være iført selebukser og et strå i mundvigen, fordi jeg går som en tyk bondemand, der inspicerer sine marker …

Jeg er efterhånden også kommet i bund på min “To do på barsel”-liste, så vi venter vi bare spændt på, at Lille Blyb melder sin ankomst.

Tasken, der skal med på fødegangen, står også pakket og klar ved siden af vores seng. De fleste ting er de samme som sidst, men der er dog visse tilføjelser denne gang. Ikke mindst, fordi vi – hvis alt går planmæssigt – skal direkte hjem fra fødestuen og ikke som sidst har et døgn på Patienthotellet (hvilket ellers var helt fantastisk!).

Her kan du se, hvad Tasken indeholder:

 • Mad og drikke til far (som regel er der vand, saft, kaffe og te på fødegangen, men ikke andet end det). Husk, at han skal have energi til at støtte og opmuntre, så chokolade, kiks, cola, frugt og tørret frugt er godt at have ved hånden. Sidst varede min fødsel fra kl. 22 til kl. 6 om morgenen, og derfor har Dennis insisteret på at pakke et par Red Bull i tasken.
 • Druesukker-tabletter
  Jeg  kunne ingenting spise under min fødsel, men lige inden presseveerne kom jordemoderen og proppede en druesukker-tablet i munden på mig, og det gav lige et skud ny energi. Så denne gang har jeg selv taget en pakke Dextrol (fundet på slikhylden i Kvickly) med.
 • Tyggegummi
  Så den kommende far kan komme af med generende kaffeånde.
 • Tandbørste og tandpasta til både mor og far
  Moren kan godt komme til at kaste op pga. veerne og faren kan – i meget direkte vendinger – blive bedt om at gøre noget mere drastisk ved sin kaffeånde.
 • Hårelastikker og børste
  Især godt at have, hvis man gerne vil i badekar, hvor ens hår kan blive vådt og klistre generende til nakken.
 • Oppustelig nakkepude
  God at have, hvis man vil i badekar.
 • Læbepomade
  Al den vejrtrækning giver tørre læber.
 • Kamera og batteri
 • Vandrejournal og jordmoderjournal
 • Evt. ønskeseddel til fødslen
  Hvordan ønsker I, at fødslen foregår? Er der nogle former for smertelindring du foretrækker eller helst vil undgå?
 • Musik på cd
  Hvis du synes, det virker afslappende.
 • Ren T-shirt til farmand
  Når han efter fødslen har holdt babyen hud mod hud, er det rart at have en frisk T-shirt at trække i efterfølgende. Eller som i vores tilfælde, hvor Frida startede med at tisse ned af sin far …
 • Gaver til søskende
  Da Frida blev født havde hun en halskæde med ud til Karoline, og Anton fik en AGF-trøje, hvor der stod Storebror på ryggen. Hvad Lille Blyb har med ud til sine søskende, kan jeg først afsløre senere …
 • Tøj til mor og baby
  Bodystocking, sparkedragt, hue, strømper og evt. sovedragt til den lille. Og et par behagelige bukser, rene trusser (størrelse Tena-venlig), (amme-)top og trøje til moren til at rejse hjem i.
 • Babydyne
 • Autostol til den lille
Er der noget, jeg har glemt, så skriv endelig en kommentar. 
Og hvis du vil, kan du læse om 38. uge af min første graviditet, hvor jeg kæmpede lidt med søvnen. Det gør jeg ikke denne gang (selvom jeg ikke ser helt morgenfrisk ud på billedet …)
Print Friendly, PDF & Email

8 Replies to “38. uge – Så er Tasken pakket!”

 1. Smukke frugtbarhedsgudinde!
  Husk nu rene (mormor-)trusser – det er meget rart at have til hjemturen;o)
  Vi glæder os til at møde lille “blyp”!
  Knus fra Bendstrup

  1. Mormor-trusser i størrelse “behagelig og med plads til Tena” er hermed føjet til listen OG pakket i tasken :o)
   Knus knus

 2. Jeppe Højrup siger: Svar

  Tager jeg helt fejl hvis jeg antager at Dennis’ havde kværnet de første tyve kopper kaffe ved Fridas fødsel?:) Det virker som om du har forberedt meget for at undgå kaffe-ånde. Jeg håber Red Bull er mere din smag/lugt:)

  Det bliver spændende! Vi glæder os til at se den lille.

  1. Jeg mindes faktisk ikke, at Dennis var specielt ramt af kaffeånde. Men da jeg var gravid med Frida og gik til fødselsforberedelse havde vi en aften med en jordemoder, og jeg tror HUN havde mange erfaringer med kaffedunstende farmænd – og de fødende kvinders reaktion herpå ;o)
   Desuden fik vi dette guldkorn med på vejen fra hende:
   “Normalt vil I jo, som de velfungerende par I er, kommunikerer meget konstruktivt med hinanden og for eksempel sige: ‘Skat, det har været rigtig dejligt at du masserede mig, men nu må du gerne holde en pause.’ Under fødslen vil det oftere lyde: ‘Hænder! Væk! Nu!’ Og det skal manden endelig ikke tage personligt.”
   Og jeps – det er netop dér man kommer til. Kaffeånde! Væk! NU!’ 🙂

 3. Hej Line.
  Hvor bliver du bare smukkere og smukkere med den mave!
  Det er spændende, at det er så tæt på. Sidste gang gik der vist kun tre dage fra tasken var pakket, og til Blyb kom til verden. Så mit gæt er, at du får en pige om tre dage :). Hehe.
  Håber I alle har det godt.
  Knus herfra.

  1. Hi hi, der bliver i hvert fald mere og mere smuk mave 🙂 Tasken har faktisk stået klar i et par dage, og der er endnu ikke sket noget … men vi håber også lige, at den bliver derinde en uges tid endnu.
   Og vi har det godt – både mig og sprællebassen derinde.
   Knus knus

 4. ha ha, du har da bare totalt styr på det og ikke glemt noget som helst – det skulle da lige være en omgang Toffifee :O)

  1. Toffifee slår vedrop til enhver tid 🙂

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.