36. uge – Redebygger-instinktet sætter ind

Frida og jeg har været på weekend hos mine forældre. Vi tog toget derned, og havde en rigtig hyggelig tur. Det kræver dog lidt ekstra overskud at rejse offentligt med en 2½-årig, som  højlydt kommenterer  alt, eksempelvis: “Der kommer en tyk mand. Hvorfor er han så tyk, mor?”

Derfor var det virkelig en luksus, at mormor kørte os hjem til Aarhus – med familievuggen bag i bilen.

Så nu er den installeret i soveværelset og klar til, at Lille Blyb kommer ud.

I det hele taget kan jeg godt mærke, at mit redebygger-instinkt er trådt i kraft. Jeg har gennemgået og sorteret alt vores babytøj, vasket betrækket i den lille autostol, hentet babydynen og voksiposen på loftet og købt bleer i størrelse 3-6 kg. Ja, faktisk er det så grelt, at jeg er begyndt at hamstre Havrefras og olivenolie, når det er på tilbud (man ved jo ALDRIG, hvornår man kommer i Netto igen …)
Ifølge min graviditetsbog helt normalt, så jeg kan endnu engang undskylde mig med, at det er hormoner …

Da Frida var nyfødt fandt jeg ud af en række ting, som var supersmarte at have i huset i den periode – og jeg var heldigvis kvik nok til at skrive dem ned, så her får i “Listen over Gode Ting Til Den Første Tid”:

 • Almindelige firkantede lagener (ikke faconsyede)
  Man kampsveder om natten i de første uger efter fødslen, og derfor er det rart at have et ekstra lagen i sin side af sengen, som man kan skifte i nattens løb uden at manden behøver forlade sin plads.
 • Uldne ammeindlæg
  Jeg har ikke selv haft brystbetændelse, men har fra veninder hørt, at det er mere smertefuldt end fødslen! Så nej tak til den slags – og her er uldne ammeindlæg en god hjælp.
 • Engangsammeindlæg
  For mig var de uldne indlæg ikke nok, når mælken løb til, så jeg  brugte de uldne inderst og engangsammeindlæg uden på. De uldne skal jo også vaskes i ny og næ …
 • En god amme-bh
  Få hjælp til at finde den helt rigtige størrelse i en undertøjsbutik.
 • “Skylleflaske”
  Ovenpå en fødsel kan der godt gå nogle dage, før du har lyst til at kratte rundt dernede med toiletpapir, og så kan en skylleflaske være en god hjælp. Du får den sikkert udleveret på fødestuen.
 • Tena-bind
  Man bløder en del i den første tid, og derfor er det godt at have Tena-bind i huset.
 • Saft
  Hvis du ammer, skal du helst drikke 3 liter væske om dagen, og så kan man altså godt blive lidt træt af rent vand.
 • Drikkeyoghurt
  I starten gik jeg sukkerkold et par gange, fordi det kræver SÅ meget energi at amme, og man føler ikke, at man har to sekunder til at smøre sig en mad. Drikkeyoghurt giver hurtig energi og kan indtages, mens man ammer.

Skriv endelig en kommentar, hvis I har flere ting, som er gode at have i huset, når baby melder sin ankomst.

Og hvis du vil læse om 36. uge af min første graviditet kan du klikke her. Her er der gode tips til bækkenbundstræning og flere gode råd mod sure opstød og halsbrand (de første finder du under 35. uge).

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.