35. uge – Hindbærblade og andre helseråd

 

Min kærestes søde forældre inviterede os på skiferie allerede i sommers, men snart efter måtte vi jo fortælle, at jeg på det tidspunkt ville være i 8. måned, og derfor hverken ville få glæde af de østrigske pister (øv!) eller have lyst til at sidde mange timer på de tyske motorveje og krydse fingre for, at Blyb bliver i maven tiden ud. Derfor ændrede de planer og ændrede invitationen til et par dage i et badeland.
Det har været rigtig dejligt at slappe af i bikini. Blyb er jo vant til, at maven for det meste er dækket af flere lag tøj, så den sprællede lystigt over al det lys og alle de lyde, der pludselig nåede ind til den.
Og mens ungerne og Dennis piskede rundt i de vildeste vandrutsjebaner, nød jeg livet i en liggestol eller flød rundt i det dejligt varme vand. Fantastisk!

Derudover har ugen stået i de gode helseråds tegn.
Min veninde, som fødte i december, havde hørt, at hindbærblads-te skulle være godt for livmoderens muskulatur og hjælpe med et modvirke bristninger. Hun nåede dog kun at drikke det i en uge op til sin egen fødsel og slap ikke helt for sting. Til gengæld var der næsten en hel pose te tilbage, som hun forærede mig, så nu har jeg fortsat eksperimentet …

Råd #1
Hindbærblads-te skal styrke livmoderen
Jeg har researchet lidt på hindbærblads-te og har fundet ud af, at den indeholder vitamin A, B, C og E, styrker kvinders immunsystem og blodcirkulation samt fosterets udvikling af hud og knogler.
Teen indeholder også det organiske stof Fragrine, som siges at styrke musklerne i underlivet – også livmoderen, som bliver i stand til at trække sig kraftigere og mere effektivt sammen under og efter fødslen. Desuden har hindbærblads-te ry for at berige modermælken, og derfor kan det være gavnligt at fortsætte med at drikke teen i 6 uger efter fødslen.
Nogle steder nævnes det, at hindbærblads-te kan øge ens frugtbarhed, stabilisere uregelmæssige menstruationer og dæmpe graviditetskvalme. Andre steder frarådes det at drikke hindbærblads-te i starten af graviditeten (sikkert fordi det menes at sætte gang i livmoderens sammentrækninger), men først starte 2-1½ måned før termin.

Råd #2
Mandler og blommer mod halsbrand
Til fødselsforberedelse i sidste uge beklagede en af de andre gravide sig over halsbrand og sure opstød, og hun blev også begavet med mange gode helseråd, som hun lovede at afprøve.
Mandler, kogte kartofler og kartoffelvand, mælk, små måltider og intet at spise tre timer før sengetid, var nogle af tipsene.
Et andet råd gik på at spise japanske umeboshi blommer, som kan købes syltede eller som puré i helsekostforretninger (og på www.helsehelse.dk). De skulle smage surt og lidt stærkt, og så er de ekstremt basedannende, rige på kalk og jern, og hjælper derfor mod halsbrand, kvalme, træthed og fordøjelsesproblemer. 1-3 om dagen skulle være nok.

Råd #3
Ris og porrer mod vand i kroppen
Vi lærte også nogle gode venepumpe-øvelser mod vand i fingrene. Bøj og stræk armene op over hovedet samtidig med, at du bøjer og strækker fingrene – og BLIV VED, indtil du er udmattet i armene (10 gange er ikke nok!). Det skal summe og prikke i fingrene, når du stopper igen – det er tegn på, at der er kommet godt gang i blodomløbet.
På samme måde er det en god idé at løfte benene og bøje og strække i anklerne, hvis du får kramper eller vand i benene om natten. Et par bøger under madrassen, så fodenden bliver løftet ca. 7 cm, skulle også gøre underværker.
Og så havde vores underviser hørt fra flere, som havde fået bugt med en stor del af den ophobede væske ved at skifte et måltid om dagen ud med ris og porrer kogt uden salt. Kedeligt, men effektivt!

Jeg vejer nu 74,8 kg og har taget 1,6 kg på siden sidste uge! Det må vist være al den gode feriemad, og så er Blyb også vokset godt i denne uge. Jeg er blevet 3 cm større om hofterne og 2 cm større omkring taljen, så jeg nu måler henholdsvis 105 cm og 92 cm.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.