23. uge – På jagt i det gamle babytøj

Jeg er taget hjem til mine forældre i et par dage for at kigge alt det gamle babytøj igennem, som de har gemt, fra mine brødre og jeg var små. Min mor har hevet fire store flyttekasser ned fra loftet, og i løbet af formiddagen har vi kigget det hele igennem, smidt det slidte og falmede ud og lagt det til side, som Blyb først kan bruge, når den er vokset sig lidt større.

Det mest brun/orange fra min barndom og de neonfarvede ting i stilen”ensfarvet-krop-mønstrede-ærmer” fra mine brødres 80’er-90’er barndomme blev også sorteret fra med et snuptag …
Tilbage var fløjlsbløde sparkedragter, undertrøjer i mini-størrelse, nuttede huer og bittesmå trøjer, som min mor og mormor har strikket. Nåååhr, hvor er det sødt!

Vi fandt også mine allerførste støvler. De er lækre, forede og af kernelæder – og hvis de bliver pudset op, tror jeg, de kan blive et hit til Blyb næste efterår.
Vi fandt også et lyseblåt baby-dynebetræk med en sol, et skib og et par måger som min far har syet på, og som mine forældre havde medbragt på hospitalet, da jeg selv blev født.

Hjemme hos mine forældre står familievuggen. Min far har selv bygget den af 100 år gamle gulvbrædder fra mit barndomshjem – et nedlagt alderdomshjem på Vestsjælland, hvor vi boede fra jeg var 2 til 10 år. Den første, der sov i vuggen, var min lillebror Lasse i 1988, og siden har mine små fætre og kusiner og andre babyer i familien sovet i den. Bag på vuggen er sølvplader med alle børnene navne og fødselsdage.

Jeg glæder mig, til vi får vuggen til Århus og kan indrette den til Blyb med det lille lyseblå dynebetræk, som jeg selv har sovet mine første nætter i.

For resten er jeg blevet ramt af et de klassiske ”kommende-mor-symptomer” …
Det sker nærmest aldrig, at jeg græder til en film. Jeg har set ”Livet er smukt” og ”Op!” med helt tørre kinder, for selvom jeg godt kan få blanke øjne, er vandet som regel standset, inden det løb ud over kanten. Men i løbet af de seneste uger, er denne kant smeltet væk, og tårerne triller ud af øjnene på mig, når jeg ser film, tv-programmer, læser artikler, når en af kattene gør noget sjovt eller når Dennis og jeg får et grineflip.

En anden sjov ting er, at jeg i løbet af de seneste par uger er begyndt at være gravid i mine drømme. Inden da så jeg ud som jeg altid har gjort – men nu vandrer jeg rundt i drømmeland med struttende mave.

Jeg vejer nu 68 kg og måler 80 cm om taljen og 91 om hofterne.

I får lige min mors opskrift på ”Hvid Gløgg til gravide”, som smager friskt, skønt og julet – god 1. advent til jer alle sammen!

Hvid gløgg til gravide
(4-6 personer)

  • 1 liter æblejuice
  • 2 hele kanelstænger
  • 6-8 hele grønne kardemommekapsler
  • ½ vaniljestang
  • Rørsukker
  • Evt. smuttede, hakkede mandler og lyse rosiner
  1. Hæld æblejuicen i en gryde og tilsæt kanelstænger, kardemommekapsler og den flækkede vaniljestang.
  2. Varm op og smag til med rørsukker.
  3. Server rygende varm med hakkede mandler og lyse rosiner.
Print Friendly, PDF & Email

One Reply to “23. uge – På jagt i det gamle babytøj”

  1. […] jeg var gravid, men da begyndte vægten at tage fart på dette tidspunkt. Her kan du  læse om 23. uge og 24. uge. This entry was posted in Graviditet and tagged 23. uge, 24. uge, gravid, graviditet, […]

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.