22. uge – Influenza-vaccine eller ej?

Medierne er kørt i selvsving over H1N1 influenzaen, som nu også har ramt kendis-segmentet. Forsiderne er i dag prydet af Helle Thorning Schmidt, som måtte bukke under for maveonde og feber i går.

Er det nu, man skal gå i panik? Skal jeg fluks bestille en tid hos min læge til en Influenza A-vaccination? Eller skal jeg slå koldt vand i blodet?

Jeg synes, det er svært at vide, hvad der er bedst at gøre. På den ene side vil jeg ikke udsætte Blyb for unødig fare, hvis jeg nu skulle blive smittet – og med to bonusunger, der går i folkeskole, en kæreste, som i øjeblikket underviser på en videregående uddannelse og en frivillig tjans i en lektiecafé MÅ risikoen være til stede.
På den anden side har jeg heller ikke lyst til at udsætte mit ufødte barn for en vaccine, der er testet i al hast, og som forskere og eksperter har meget delte meninger om.

I det hele taget trækker mine overvejelser i hver sin retning:

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at gravide med kroniske sygdomme bliver vaccineret (dem har jeg dog ingen af), og alle gravide i 2. og 3. semester kan blive vaccineret. Og www.skejbybaby.dk bakker op med ordlyden: Vi synes, det er et tilbud, man bør tage imod.

Vaccinen vil også sikre babyen mod Influenza A i de første måneder, efter den er født – og det er jo rart.

På Sundhedsstyrelsen hjemmeside (www.sst.dk) står der endvidere: ”Der er ikke noget, der tyder på, at vaccination af gravide giver øget risiko for misdannelser”. Men jeg synes, den formulering er lidt vag – og hvor mange børn er nået at blive født, hvor moderen har fået vaccinen?

Samtidig står der, at ”Hos langt de fleste mennesker giver Influenza A (H1N1) milde symptomer, der er overstået efter få dage. Sundhedsstyrelsen vurderer derfor ikke, at befolkningen i Danmark generelt har grund til bekymring.”
Er der så nogen grund til at blive vaccineret?

Desuden regner Sundhedsstyrelsen med, at epidemien topper i slutningen af november – det er jo lige om lidt. Og hvis man vil vaccineres, skal man stikkes to gange med mindst tre ugers mellemrum. Hjælper vaccinen så overhovedet?

Pyha, jeg synes, det er forvirrende, og at informationerne skifter fra dag til dag. Indtil videre er der ingen i vores omgangskreds, der har haft influenza, så lige nu afventer jeg situationen. I næste uge skal jeg alligevel bestille tid til kontrol hos lægen, og så kan jeg spørge, hvad hans holdning er.

Hvis nogle af jer har fået informationer eller råd fra jeres læge, må I meget gerne dele dem i kommentarfeltet, så vi andre også kan blive lidt klogere …

Jeg vejer nu 68,1 kg og måler 82 cm om taljen og 92 om hofterne. Jeg fik købt ventetøj i fredags og er allerede afhængig af mine nye jeans med elastik helt op om maven og mine toppe fra Mamalicious. Mavsen strutter efterhånden godt ud og er ikke længere til at skjule.

Print Friendly, PDF & Email

One Reply to “22. uge – Influenza-vaccine eller ej?”

  1. […] Du kan læse om 22. uge af min første graviditet her. This entry was posted in Graviditet and tagged 22. uge, drengenavne, gravid, graviditet, navne, pigenavne. Bookmark the permalink. ← Smagen af sommer #6: Salat med jordbær og parmaskinke […]

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.