21. uge – 2. scanning: Alt normalt og helt enestående

Karoline, Dennis og jeg er lige kommet hjem fra scanning nr. 2 – misdannelses- eller halvvejsscanningen. Anton ville hellere blive i SFO’en, da han hørte, at man skulle sidde stille i et helt kvarter – en umulig opgave for en 8-årig krudtugle 🙂

Ligesom første gang var det fantastisk at se lille Blyb, der nu er ca. 20 cm lang.
Den lå med hovedet nedad og benene bøjet ind under sig lige under min navle, og vi kunne se den bevæge armene og sparke med benene (i det hele taget bevæger den sig meget rundt i øjeblikket).

Scanningssygeplejersken kiggede den grundigt igennem fra top til tå. Hun startede oppefra, hvor vi så lillehjernen (der lignede et lille 8-tal) og de to hjernehalvdele.
Hun tjekkede hjertet grundigt – alle fire hjertekamre så fine ud, ligesom hjertets størrelse og placering var, som det skulle være. Vi kunne se blodet strømme ind og ud af det lille hjerte – og fik lov til at høre det banke. Det lød som en lynhurtig, lille fiskekutter.

Dens småbitte fødder og hænder var helt utroligt nuttede – og den løftede armene op over hovedet, som om den jublede.

Nyrer og mavesæk var helt normale, og vi kunne se navlestrengen løbe ind gennem maven og dele sig i tre – den ene del går op langs leveren, mens de to andre ligger på hver side af blæren, fortalte sygeplejersken.  Det er et sindrigt system, der sørger for at Blyb får al den næring, den har brug for.

Rygraden så ud som en smuk, lille perlekæde – og til sidst fik vi lov at se det lillebitte ansigt, hvor man kunne skimte øjnenes linser og se, at den smaskede og suttede med læberne.
”Den har vist en rigtig lille kyssemund, som kan tåle masser af kys,” sagde sygeplejersken – og Karoline strålede.

Undervejs målte sygeplejersken fosterets hoved, overarmsknogle og lårbensknogle, og til sidst blev alle disse tal lagt ind i computeren, som skønnede, at Blyb vejer 378 g.
Alt ser fuldstændig normalt ud – selvom den stolte storesøster og de glade forældre selvfølgelig syntes, at det var verdens mest enestående baby, vi så!
Vi har valgt ikke at få kønnet at vide. Det må gerne være en overraskelse, når Blyb kommer ud.

Jeg vejer nu 67,5 kg og måler 80 cm om taljen og 91 cm om hofterne.

Print Friendly, PDF & Email

One Reply to “21. uge – 2. scanning: Alt normalt og helt enestående”

  1. […] kan du se, hvordan min sidste graviditet forløb i 20. uge og i 21. uge, hvor jeg også var til 2. scanning. This entry was posted in Graviditet and tagged 2. scanning, […]

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.