Efterårsfavorit: Æbleboller med nødder

Sidste år kunne vi hente spandevis af sprøde, syrlige æbler ude i haven. I år er høsten mindre prangende, men der er heldigvis nok både til frugtsultne børn og de gode efterårsfavoritter.

Min mors æbleboller er et efterårs- og eftermiddagshit for både børn og voksne.
Bag dem med hakkede hasselnødder, valnødder eller solsikkekerner. De smager helt fantastisk!

Mormors æbleboller
(ca. 10 stk.)

  • 25 g gær
  • 1 dl mælk
  • 1 dl vand
  • 1 dl yoghurt eller lignende
  • 2 spsk olie
  • 1 æg
  • 50 g rørsukker
  • 1 tsk kanel
  • 4 spsk groft hakkede nødder (eller solsikkekerner)
  • 1 stort revet æble (ca. 180 g)
  • 450 g hvedemel
  1. Lun mælk og vand til det er håndvarmt og opløs gæren heri. Bland yoghurt og olie i.
  2. Kom ægget i og pisk. Kom sukker, kanel, nødder og revet æble i.
  3. Rør melet i (dejen er ret våd).
  4. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
  5. Sæt bollerne på en plade med bagepapir med to skeer.
  6. Bages ved 200 grader i 15-20 minutter.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.