Verdens nemmeste hindbærtærte

Det tager bogstaveligt talt kun 10 minutter at røre denne hindbærtærte sammen, og den smager af sommer og solskin hele året rundt!

Du skal bruge:

 • 2 æg
 • 160 g sukker
 • 100 g mel
 • 300 g frosne hindbær (1 pose)
 • Smørklatter

Pisk æg og sukker til luftigt skum med elpiskeren. Tilsæt mel og pisk igen. Smør en tærteform eller et ildfast fad med smør/flydende margarine. Hæld dejen i og fordel hindbærene ovenpå. Læg små smørklatter rundt omkring på dejen. Bages ved 200 grader i ca. 35 minutter til den er gylden.

Server med creme fraiche eller vaniljeis. Velbekomme!

TIP!
Du kan også bruge en pose frosne blandede skovbær.

Print Friendly, PDF & Email

40 Replies to “Verdens nemmeste hindbærtærte”

 1. Hej
  Kan man fryse hindbærtærten ned?

 2. Hej

  Ser nem og lækker ud. Hvor mange personer er der til og hvilken størrelse tærtefad har du brugt.

  1. Hej Randi. Den er bestemt både nem og lækker – og som du kan se i kommentarerne kan den nemt laves i flere varianter. Jeg plejer at bruge et tærtefad på 28 cm i dia, og alt efter kagesult er der til 6-8 personer. God bagelyst! Sommerhilsner Anneline

 3. Lotte Lunau siger: Svar

  Kære Anneline. ?
  1000 tak for en helt fantastisk dejlig og meget nem opskrift på en Hindbær tærte. Jeg tilsatte dejen Vanillesukker og toppede dejen med hakkede chokolade og knuste makroner 10-15 stykker bagt i alm. Ovn på 200 grader i 25 min. Og det sidste 10 min. På 170 grader så kagen ikke blev alt for hård. Resultatet blev helt overvældende og smagte også godt dagen efter. Og med flødeskum på toppen Mums. <3 Venlig hilsen Lotte

  1. Kære Lotte. Det lyder som en virkelig lækker version – den må prøves! Lige nu bugner vores ribsbuske, så jeg overvejer også at forsøge mig med ribs i stedet for hindbær. Sommerhilsner fra Anneline

 4. Marianne siger: Svar

  Hej Anneline.
  Jeg har egentlig altid bagt mange forskellige kager, men stoppede sidste år, da jeg fandt ud af, at jeg ikke tåler hvede og mælk. Men er så småt begyndt at bage igen. Jeg skiftede hvedemelet ud med kartoffelmel og smøret med margarine, det blev stadig en fantastisk kage!!

  1. Hej Marianne. Den kage bliver ved med at vise nye, geniale sider af sig selv! Tak for tippet – det er dejligt at vide, at den kan spises, også når man vil undgå gluten og lactose.

 5. Overraskende god!

  Lavede dobbelt portion. Mindre sukker, en theskefuld vaniljesukker og en håndfuld hakkede nødder (hassel, mandel og walnødder).

  Tak for den.

 6. Helle Hansen siger: Svar

  Helt vildt nem. Helt vildt god. Et klart hit – mange tak!

 7. Hej Anneline! 🙂
  Det virker som en super god opskrift men jeg er lidt i tvivl om hvor mange personer den ca. er til? Vi skal have den store tærtedyst i hjemmekunstskab i skolen så vi har et bestemt antal personer den skal være til.
  Venlig hilsen Marie 🙂 (14 år)

 8. Skøn kage og utrolig nem og hurtig at lave. Jeg brugte friske brombær og serverede creme fraiche til……. bare lækker

  1. Uhm, det lyder lækkert med friske brombær! Den variant havde jeg slet ikke selv tænkt på. Jeg må vist på jagt efter det sorte guld 🙂 Tak for tippet! Sensommerhilsner fra Anneline

 9. Fantastisk kage som hele familien kan lide

 10. Jeg bagte tærten forleden dag – og ja, den var sindssygt nem og den smagte sindssygt godt!

 11. Livsfarlig tærte. Intet mindre.
  Blev prøvet med en smule bagepulver og revet chokolade. Halvdelen af sukkeret blev skiftet ud med steviasukker – der var ingen der opdagede det 🙂 – Vi elsker flødeskum så det blev det.
  Gad vist hvad der sker hvis man iblander lidt marcipan. Må skynde os at spise den første terte så vi kan prøve det.
  Snupper ½ time ekstra fitness i morgen.
  Mange hilsener Ellen

 12. Tak for den skønne opskrift
  Den er virkelig nem. Jeg bager den med under og overvarme , bruger en kvart flad t.ske fuld bagepulver og smørklatrer i størrelse med en kvart t.ske uden top, eller lidt mindre.

 13. Kommer man bare hindbær på mens de stadig er frosne, eller skal de tøes op inden? Skal have mødregruppe på besøg imorgen, og så ville det jo være skønt at kunne servere friskbagt tærte 🙂 men så skulle den jo gerne lykkedes og ikke evt. Have fået for meget væske pga frosne bær 😉 Har du erfaring med om den evt kan bages dagen i forvejen?

  1. Hej Bianca. Du kan sagtens bruge frosne bær – det plejer jeg selv at gøre. Du kan også godt bage den dagen i forvejen, men så er den ikke sprød når den blir serveret (den smager nu godt alligevel). God fornøjelse med Mødregruppen.
   Mange hilsner Anneline

 14. Helene Christensen siger: Svar

  Lavede denne tærte i går og tilføjede brombær til. Smager bare super godt og var bare super nem!
  Endnu en fan er fundet ! Tak 🙂

 15. Hej! Jeg skal til at bage denne tærte til en fest i morgen, fredag, men jeg er lidt i tvivl om det med smørklatterne. Hvor meget smør bruger du sådan cirka? Og hvor store er smørklatterne? Og hvor mange bruger du?
  Tak for hjælpen.
  Mvh.
  Sanne-Maria Bjerno

  1. Hej Sanne-Maria
   Jeg lægger 8-12 smørklatter på en halv teske-størrelse rundt omkring ovenpå kagen – sådan at de er jævnt fordelt med ca. 5 cm imellem. Om det er lidt mere eller mindre, betyder ikke så meget – smørklatterne gør bare, at kagen bliver fin gylden.
   God bagelyst og god fest i morgen!
   Mange hilsner Anneline

   1. Tusind tak for dit svar – jeg er i gang med det store tærtebageri :o)

 16. Lækker tærte! Jeg blander 100 gram hakket 80% chokolade i dejen. Det gør den perfekt 🙂

  1. Hej Rosa. Fantastisk idé til en luksuriøs opgradering – den MÅ afprøves! Kan forestille mig, at den simple tærte så pludselig vil være særdeles velegnet til fest og farver. F.eks. på kagebuffeten til konfirmation eller studenterfest.

 17. Hej Anneline.

  Sikke en super opskrift, den ér virkelig nem og smagen er så enkel og frisk så det bare virker. Jeg har dog tilsat en smule bagepulver fordi jeg gerne ville have den en kende mere luftig. Men det er jo smag og behag.
  Den er perfekt med vanilleis til og lidt dessertvin:)

  Mvh. en ny fan:)

  1. Hej Natasja. Dejligt, at hindbærkagen har fået endnu en fan – det har den fortjent, for den er både nem og lækker 🙂 Godt tip med bagepulveret! Det vil jeg huske. Mange hilsner Anneline

 18. Den er bare super nemt og MEGET lækker. Brugte også lidt kokosmel.
  Lavede den af friske hindbær fra haven. Toppede den med creme fraiche, vaniliesukker og mosede hindbær blandet sammen:-)

  1. Mums! Det lyder som en virkelig lækker topping. Hmmm, jeg må vist snart lægge opskriften på blenderis med hindbær på bloggen. Den er godt nok med frosne hindbær, men ikke mindre lækker af den grund 🙂

 19. Hej Anneline
  Jeg lavede din hindbærtærte forleden dag. Jeg har lavet et indlæg om den hvor jeg selvfølgelig har henvist til denne side. Men jeg fik ikke taget et billede af tærten da jeg lavede den. Håber derfor det er ok at jeg har lånt billedet fra dig. Ellers send mig en mail.
  Du kan se indlæget her: http://designbydalkaer.blogspot.dk/2012/07/hindbrrov-i-skoven.html

  1. Hej Louise
   Det er helt okay – jeg er glad for at du kan bruge dem, og du er også velkommen til at bruge billedet.
   Sommerhilsner Anneline

 20. Tak for en skøn opskrift:)

 21. Hej herinde.
  Håber nogle kan svare mig på dette.. Jeg har nu lavet denne tærte et par gange og ja den smager virkellig godt. MEN hvorfor falder den sammen? eller hvorfor løfter overfladen sig fra resten af kagen.??

  Hvad gør jeg forkert, har prøvet at lade den blive i ovnen så den ikke får kulde sjok, men lige meget hjælper det 🙁

  1. Hej Michael
   Jeg har prøvet det samme, og jeg mener, at det var fordi jeg bagte den ved varmluft. Prøv i stedet at bage den ved almindelig varme – jeg mener, at det hjalp for mig.
   Ellers skriv igen. Så går jeg i gang med at teste, hvad det egentlig er, jeg gør :o)
   Mange hilsner Anneline

   1. Hej Anneline.

    Tak for svaret, har nu prøvet med alm. ovn og det ser ud til at virke.

    Så fandt jeg også ud af at jeg havde sådan en 😀

    Man kan lære meget hvis man spørger en kvinde om køkken ting 😉

    1. Hej Michael. Godt, at det lykkedes. Kommer lige i tanke om, at samme problem opstår, når man bager verdens bedste chokoladetærte … den må jeg vist snart ha herind på bloggen 🙂

 22. Tak Anneline – manglede lige opskrift-EN på den hurtig OG smagfuld bær-kage, der kan serveres for veninder i morgen aften. Sikke en skøn og inspirerende Storbyfarm her.
  Har fået flere søde kommentarer på din artikel i søndags i PRO – tak for den også.
  God arbejdslyst – Anne

  1. Kære Anne. Jeg håber, at tærten gjorde lykke blandt veninderne!

 23. Helt enig. Verdens nemmeste kage! Den har reddet mig fra så forskellige ting som uventede gæster til uventet lækkersult.

  Creme fraiche med vanillesukker fungerer godt til den her kage:)

 24. Tak for fabelagtig opskrift. Du får post fra mig i dag. Fordi du er den bedste! kh A

  1. Tak, søde Anette – du er da en onsdagsstjerne! (Endnu bedre end en onsdagssnegl)

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.