Tunø – et børneparadis

Bindingsværkshuse, solskin, blå himmel, vajende Dannebrog, små boder med nye kartofler og havet, der vugger lystbådene i den lille havn.

Traktor

For mig er Tunø essensen af dansk sommeridyl, og hele familien elsker at besøge den bilfrie ø, der ligger i Kattegat mellem Jylland og Samsø.

Det tager mindre end en time at sejle med Tunøfærgen fra Hou, og allerede når man går fra borde sænker dig sig en særlig ro over krop og sjæl. Måske fordi her kun kører traktorer og cykler …
Alligevel er det næsten umuligt at kede sig, uanset om man er barn eller voksen.

Hvor kan man bo?
Det kan man for eksempel på teltpladsen direkte på stranden (det koster 60 kr. for voksne og 30 kr. for børn), i sin båd i havnen eller man kan indkvartere sig på et dobbeltværelse i Gæstgiveriet Det Gamle Mejeri eller på Tunøs hyggelige Bed & Breakfast.

Da vi er en stor familie har vi flere gange boet på Degnegården, som rummer forskellige ferieboliger med plads til 4, 6, 8 eller 11 personer.

StjerneskudHvor kan man spise?
Da vi besøgte Tunø i sidste weekend, spiste vi frokost på Det Gamle Mejeri. De laver et dejligt stjerneskud og en fantastisk æggekage, der bliver serveret direkte fra  stegepanden. Frida havde sat sig for, at hun ville have suppe, og selvom det ikke stod på frokostmenuen, blev der hurtigt tryllet hjemmelavet gulerodssuppe frem til den lille frøkenen. Det er da god service!

Om aftenen fik vi stegt rødspætte på Kroen – naturligvis serveret med nye Tunø-kartofler og Tunø-asparges. Det er et himmerigsmåltid!

I det hele taget er Tunø-kartoflerne en ægte delikatesse, der smager som slik – uanset om de er kogt på Kroen, derhjemme på komfuret eller over en trangia foran sit telt.

KrabbeJamen, hvad kan man lave?
Husk redningsveste til børnene og lad dem boltre sig på krabbebroen. Her kan de få flere timer til at gå med at fange krabber på et stykke snor med en tøjklemme i enden. Bagefter kan krabaterne løbe om kap på krabbevæddeløbsbanen. 

Bagefter er det måske tid til et slag minigolf og en gammeldags isvaffel ved Stalden.

Det kan også anbefales at gå øen rundt (dog ikke med klapvogne/barnevogne). Der er en vandresti på 7-8 km, som går langs kysten hele øen rundt. En superflot tur.
Der bliver også arrangeret guidede ture afhængig af årstiden, for eksempel aspargestur, svampetur eller snapsetur.

Vil man hellere se det hele lidt fra oven, kan man besøge byens kirke og gå op i tårnet, der også fungerer som fyrtårn. Her er der en rigtig fin udsigt.

Tunø-KartoflerDer er også mulighed for at shoppe lidt på øen, uanset man gerne vil have smykker, husflid eller legetøj med hjem eller om man bare vil fylde mavsen med lækre ærter og andre friske grøntsager fra de små boder.

Om sommeren er der også tit udstillinger i Vandtanken, som er værd at besøge – og så er der selvfølgelig Tunø Festival, som hvert år byder på musik i lange baner.

Tunø-Bryllup

Man kan også vælge at blive gift på Tunø – ligesom vi gjorde i 2010, men det er en helt anden historie …

I det hele taget gælder det bare om at sætte tempoet ned, nyde øen, livet, sommeren og hinanden.

Du kan læse mere om Tunø her:

Print Friendly, PDF & Email

2 Replies to “Tunø – et børneparadis”

  1. Lyder fantastisk, vi må have en guided Tour derovre på et tidspunkt 🙂

    1. Den giver vi gerne 🙂 Man kan jo også tage derover med morgenfærgen og hjem igen med eftermiddagsfærgen – så slipper man for at pakke så meget.
      Knus

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.