Spøgelsesfrugtspyd og et alternativt græskarhoved

Der er åbenbart nogle Halloween-regler, jeg ikke er helt skarp på. I går morges proklamerede, at vi ikke ville få besøg af nogen udklædte børn, hvis vi ikke havde et græskarhoved udenfor. “Man må kun gå ind til dem, der har græskarhoveder, for de gider godt Halloween,” belærte hun mig – og det giver jo god mening.

Så vi aftalte, at vi ville købe et græskar på vej hjem fra skole og sikre os et rend af uhyggelige børn senere i dag. Men ak. I butikkerne var Halloween allerede udskiftet med julepynt, og det var ikke til at opdrive et græskar. Seriøst … vi var i 5 butikker!

Der skal dog mere til at slå os ud. I stedet købte vi en honningmelon – og nu har vi det sødeste lille, skræmmende og også lidt søde lygtehoved, der kan byde børnene indenfor.

Det holder nok ikke så længe, som et græskar, men så er det jo godt, vi var så sent ude 😉

Det er nu ikke fordi, vi slet ikke har opdaget, at det er Halloween (det er bare tiden, der er løbet fra os). I søndags var Frida til Halloween-tøse(u)hygge med pigerne fra klassen, og hun medbragte spøgelsesfrugtspyd, som faktisk blev ret fine og nemme at lave.

Spøgelsesfrugtspyd

 • Vindruer
 • Melon
 • Jordbær
 • Kiwi
 • Skumfiduser
 • Mørk chokolade (vi brugte 100 g af den billigste)
 • Grillspyd af træ
 1. Skyl/skræl og skær frugten i passende stykker.
 2. Træk frugtspyd og skumfiduser på spyd.
 3. Smelt chokoladen (fx i mikroovn – giv det 10 sekunder ad gangen og rør rundt)
 4. Rul et kræmmerhus af madpapir eller bagepapir og fyld chokoladen heri. Du kan også fylde chokoladen i en frysepose og stikke et lille hul i siden.
 5. Tegn uhyggelig ansigter med chokolade på skumfiduserne, vindruerne og evt. jordbærrene. De andre frugter er nok for våde til, at det vil sidde fast.
 6. Lad chokoladen størkne.

Tip
Brug vandmelon, hvis du vil trykke stjerner eller andre figurer ud med småkageforme. Der blev kun få stjerner af vores honningmelon (og det var altså ikke den samme, som lygtemanden blev lavet af).

Jonas fik lov til at lave sit eget spyd, og det smagte mums!

I aften er det så tid til at rasle, og så må vi se, om vores honningmelon-lygtemand virker efter hensigten.

Forresten vil Frida og Jonas igen i år spice deres rasletur op med sang – det gav nemlig bonus på slikfronten sidste år 😉

Print Friendly, PDF & Email

One Reply to “Spøgelsesfrugtspyd og et alternativt græskarhoved”

 1. Hvor er det nogle flotte spyd!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.