Pulled chicken – til pita, burger eller wraps

Pulled chicken er perfekt fredagsmad (og et fedtfornuftigt alternativ til pulled porked). Med denne opskrift kan du endda nå at lave det efter arbejde, hvis du har marineret kyllingen dagen før.

Pulled chicken passer sig selv i ovnen, men den kræver selvfølgelig, at man er hjemme til at sætte den ind … Du kan speede tempoet lidt op ved at bruge kyllingeinderfilet. Så skal retten kun have ca. 2 timer i ovnen, og så kan det faktisk nås til spisetid, selvom du er hjemme fra arbejde kl. 16.

Ellers er det en skøn weekendret, som også er nem at lave til (mange) gæster.

Marinaden er hurtigt rørt sammen, og jeg plejer at gøre det aftenen før, så kyllingen har god tid til at trække smag. Du kan dog også nøjes med 30 minutter i køleskabet, hvis det skal gå hurtigt.

Er der rester, kan de fryses ned. Så har du til madpakker eller en hurtig gang aftensmad på et senere tidspunkt.

Pulled chicken
(4 personer)

  • 3 kyllingefileter eller ca. 8 kylingeinderfileter (ca. 500 gram)
  • 2 spsk ketchup
  • ½ dl olivenolie
  • 1 spsk flydende honning
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1 ½ tsk salt
  • ½ finthakket lille løg
  • 1 fed presset hvidløg
  • 1 spsk paprika
  • 1 tsk røget paprika
  1. Bland alle ingredienserne i en skål, et ildfast fad eller en zip-locker-pose. Tilsæt kyllingen og vend rundt, så fileterne er dækket af marinade overalt. Lad kyllingen marinere på køl i mindst 30 minutter, gerne et par timer og allerhelst til næste dag.
  2. Læg et stort stykke alufolie i et ildfast fad. Placer kyllingefileterne ovenpå og hæld resten af marinaden over. Pak folien godt rundt om kyllingen, så det er helt lukket til.
  3. Opvarm ovnen til 150 grader og sæt fadet ind. Lad det stege i 15 minutter, skru ned til 110 grader og steg videre i 3 timer (2 timer, hvis det er inderfilet).
  4. Når kyllingen er stegt færdig kan du trække det supermøre kød fra hinanden med to gafler.
  5. Server i burgere, pitabrød, wraps, sandwich eller sammen med en god salat.

Tip!
Du kan nemt og hurtigt lave din egen barbequesauce til din pulled chicken. Opskriften finder du her.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar