Lækker & læskende rabarberlikør

Jubiii – det er blevet rabarbertid igen! Og som trofaste følgere ved, er jeg VILD med rabarber.

Derfor kunne jeg heller ikke stå for Samvirkes lækre rabarberopskrifter og måtte straks prøve at lave rabarberlikør. Det er supernemt, men kræver lidt tålmodighed, da drikken skal trække i mindst 3 uger, før man må begynde at nyde den. Så indtil videre må jeg nøjes med at kigge længselsfuldt ind i køleskabet, hvor to glas rabarberlikør står og trækker.

De er allerede blevet mere lyserøde end på billedet, og jeg lover at opdatere med et foto, når likøren er drikkeklar.

Forresten lavede jeg en total begynderfejl … Jeg prøvede at blande det hele i en 1 liters flaske fra starten, hvor det selvfølgelig ikke kunne være. Så det endte med, at jeg måtte stå og ryste flasken LÆNGE for at få alle rabarberstykkerne ud igen. Og så var både jeg og køkkenet smurt ind i sukker 🙂

Så et godt råd er at lave blandingen i et eller to store glas med tætsluttende låg. Gerne mere tætsluttende end dem, jeg havde ved hånden, for blandingen skal vendes hver dag i starten. (Jeg holder vældig godt fast på låget, mens jeg gør det! Ikke mere sukkerscrub til mig foreløbig.)

Rabarberlikør
(ca. 1 liter)

  • 400 g rabarber
  • 400 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • ½ liter vodka
  1. Skær rabarberne i mindre stykker og kom dem i et stort glas sammen med sukker og en flækket vaniljestang. Hæld vodka over og luk tæt.
  2. Vend glasset et par gange om dagen de første dage, så sukkeret opløses. Lad derefter likøren stå og trække i mindst 3 uger og gerne et par måneder.
  3. Sigt rabarber og vaniljestang fra og opbevar likøren i en fin flaske.

Efter 10 dage har rabarberlikøren fået denne fine lyserøde kulør:

Skal I have sommerfest eller besøg af studenter?
Ifølge Samvirke kan likøren serveres som en læskende sommerdrink ved at komme isterninger i et glas, fylde 5-8 cm likør over, tilføje saft fra ½ lime og fylde op med danskvand.

Opdateret:
Rabarberlikøren er færdig og smagt både afkølet som likør og med masser af is, lime og danskvand. Begge dele smager helt vidunderligt – frisk og fyldt med sommer!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.