Hvor får du din energi fra?

Her mener jeg ikke den indre energi, men den du hiver ud af stikkontakten, når du tænder tv’et, føntørreren eller støvsugeren. Indtil for nyligt fik vi vores energi på ganske traditionel vis – nemlig fra det elselskab, der har pligt til at forsyne vores ejendom. Det er en af de ting, der sker helt automatisk, og som man ikke behøver at tage stilling til …

Til gengæld er det så også elselskabet, der bestemmer, hvilken slags strøm der kommer ud af dine kontakter. Og det betyder, at en stor del af energien kommer fra kul og brunkul (46 procent), mens kun 13 procent er klimavenlig vindenergi.

Det gnavede egentlig lidt i min grønne samvittighed, men netop fordi elforsyning er en af de få ting, hvor man kan læne sig tilbage og få tingene serveret uden at løfte en finger, er det også et område, der nemt ryger langt ned på to-do-listen.

For nyligt fik jeg så taget mig sammen og skiftede til Vindstød.dk, som leverer strøm udelukkende fra danske vindmøller. Og så viste det sig endda, at:

  • Det tog kun 1 minut at skifte (det kræver ingen nye installationer eller teknikerbesøg, og Vindstød.dk står for alt det praktiske)
  • Prisen er nogenlunde den samme – måske endda bedre.
  • Vindenergi er ikke kun godt for dig og miljøet, men også for det danske samfund, som også får en økonomisk gevinst.
  • Og jo flere der vælger vindenergi, jo flere er vi om at skubbe udviklingen i en grønnere retning.
Og så er der selvfølgelig også den fordel, at god samvittighed giver god indre energi! Du kan evt. læse mere og selv tage det grønne spring på Vindstød.dk – det tager som sagt kun 1 minut. Nu er tippet i hvert fald givet videre.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.