Hver weekend laver vi en madplan for den kommende uge sammen med de store børn. På den måde får vi både et overblik over, hvilke aktiviteter ugen byder på (hvem er hjemme at spise?) og kan sørge for at få brugt noget af det, vi har i fryseren. Med madplanen kan vi også sørge for, at vi får brugt det, vi køber ind. Skal vi f.eks. bruge ½ spidskål om mandagen, kan vi planlægge at bruge resten en af de andre dage.
Den eneste regel for vores madplan er, at der skal være en ny ting hver uge. F.eks. prøvede vi selv at lave den østrigske klassiker Spätzle, da vi kom hjem fra skiferie, og den popper op blandt børnenes ønsker med jævne mellemrum.
Er du kørt fast i den samme håndfuld retter, så bed om opskriften, når du smager noget spændende hos familie og venner – eller find noget nyt på nettet. Du kan f.eks. finde ny inspiration hos Magasinet Mad!, Arla, på www.dk-kogebogen.dk eller madopskrifter.nu.
Madplanen hænger på køleskabet til stor glæde for ungerne, som lige kan tjekke, hvad aftenen byder på, når de kommer hjem fra skole. Og det er også en glæde for de voksne, at børnene er forberedt på, hvad der bliver stillet på bordet.
Hvilke retter er jeres familiefavoritter? Smid en kommentar og lad inspirationen brede sig.
Personligt elsker jeg varm suppe her i de kolde måneder. Specielt er jeg helt vild med blomkålssuppe fordi det både er cremet og mættende – og som bonus kan det toppes med alt fra sprødt bacon til lækre tigerrejer. Jeg bruger et helt blomkålshoved plus hvad jeg ellers har af kartofler og porrer eller løg. Forholdet betyder ikke så meget. Jeg koger det hele i hønsebouillon og blender det når det er mørt. Hvis det skal være lidt ekstra cremet putter jeg en lille smule fløde i. Mums!
En sund og nem ret er cornflakes-marinerede kyllingebryster med ris og sursød-sovs.
Til 4 personer: 4 kyllingebryster som først vendes i et sammenpiskes æg og derefter vendes i knuste cornflakes, så alle flader er dækket helt til (skær evt. kyllingen i mindre stykker, så man kan få mere cornflakes på, og samtidig mindskes stegetiden). Disse steges så på panden til de er færdige.
Til disse kyllingebryster laves en sursød-sovs (den vil alle i huset med garanti kunne lide!). Der skal bruges: 1 dåse tomatpuré, 1 dl eddike, 1 dl sukker, 4 dl hønsebouillon, 1 spsk. sojasovs, majsstivelse, salt og peber. Tomat, eddike, sukker og bouillon blandes sammen i en gryde. Når det koger kommes majsstivelsen i (rørt ud i vand), og der smages til med salt og peber. Man kan evt. lave dobbeltportion, så det bare skal varmes op næste gang, man skal have denne ret, for det er bestemt ikke første og sidste gang man smager den.
Til retten serveres ris.
God appetit 🙂 .
Uhm, dejligt med ny inspiration – og vi må vist snart i gang med at teste pasta med tun. Og her i huset er sovs også altid et hit 🙂
Send endelig flere favoritter!
Der er mange favoritretter. Pastaretter i alle afskygninger (baconsauce, carbonara, kødsovs, laksepasta mm) og når det går højt laver vi selv vores pasta, hakkebøffer eller burgere med bøffer af hjemmehakket kød, karryretter (chams, boller i karry mm) hjemmelavet pizza, osso buco, bøffer og meget mere. Familien bærer desuden præg af at der er 2 teenagedrenge. Deres motto er “al mad med sovs er god mad” ;-).
Spinatlasagne er lækkert, nemt at lave og uden kød (men det lægger man ikke mærke til!).
Vi har også en standard spaghettiret der består af en sovs af dåsetun, parmesan, løg, hvidløg, olivenolie og pastavand. Når den er kogt sammen blandes spaghettien i og inden servering klippes en håndfuld persille udover. En ret der ikke må undervurderes:)