Gratis kur til tørre hænder

Eller næsten gratis i hvert fald, for du har sikkert alt, hvad du skal bruge i køkkenskabene.

Opskriften fik jeg fra dygtige Camilla hos Hudplejeinstituttet, da jeg beklagede mig over mine tørre hænder. For denne vinter har mine hænder ikke bare været almindeligt tørre – de har været ru, rødmende og sprækkende og haft en tørst, som var fuldstændig umulig at slukke uanset, hvor fede cremer jeg smurte dem ind i.

Camilla forklarede mig, at cremens fugtgivende og plejende ingredienser ikke kan trænge ned i huden, når den er dækket af tørre og døde hudceller. Derfor må man peele, før man smører.

Hun anbefalede mig derfor denne kur, og da alle ingredienserne er selvkonserverende, kan du have den stående i en lufttæt beholder ved siden af håndvasken og bruge den hver aften, så olien kan virke natten over.

Du kan selvfølgelig også bruge den på andre tidspunkter af døgnet, hvis du ikke har noget imod at sprede en duft af frisk kaffe omkring dig 🙂

Oliescrub1

 

Hjemmelavet scrub til tørre hænder

 • 2-3 spsk. malet kaffe
 • 2-3 spsk. brun farin
 • 6 spsk. olie (f.eks. mandelolie, avocadolie, hybenkerneolie eller bare almindelig solsikkeolie)
 1. Bland ingredienserne i en lufttæt beholder og opbevar den ved håndvasken, så du husker at bruge den.
 2. Rør rundt i scrubben med en finger inden brug, så olien fordeles. Massér hænderne med ca. en teskefuld af blandingen – vær især grundig på knoerne, mellem fingrene og hvor huden ellers er ekstra tør. Skyl derefter med lunkent vand og tør hænderne.
 3. Smør til sidst hænderne ind i din yndlingscreme – gerne en fed en af slagsen. Jeg er især glad for Aloe Propolis Creme, Almond Hand & Nail fra The BodyShop og den klassiske Decubal fra apoteket.

Oliescrub2

TIP!
Mange hjemmelavede scrubs er lavet på vådt kaffegrums, men ifølge Camilla indeholder det for meget vand, så det er bedre at købe en pose billig malet kaffe i stedet.

VIND
Du kan stadig nå at være med i konkurrencen om billetter til BonBon-Land. Det kræver blot, at du afslører dit favoritslik lige her. Og husk søndag er sidste chance.

Print Friendly, PDF & Email

2 Replies to “Gratis kur til tørre hænder”

 1. Hej sikker dejlligt med denne her håndscrub – den er ret lækker 🙂
  Men hvor længe kan den holde sig i beholderen? Tænker nemlig bare at gøre det en-to gange om ugen 🙂

  1. Hejsa. Ja, den er nem, billig og god at have ved hånden (bogstaveligt talt) i disse måneder, hvor hænderne ofte bliver RIGTIG tørre. Holdbarheden afhænger af, hvilke ingredienser du bruger, og om scrubben bliver forurenet (af beskidte fingre eller lign.). Umiddelbart har sukker, olie og kaffe en lang holdbarhed, og jeg har ofte haft scrubben stående i et par uger uden problemer. Men det er nok en god idé at lave en mindre portion ad gangen, så den ikke skal stå i månedsvis. Håber det gav svar 🙂 Forårshilsner fra Anneline

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.