Bali med børn – Gili Islands

Allerede hjemmefra havde vi besluttet, at vi ville til Gili Islands, hvor der skulle være fantastisk at snorkle. Så efter 1½ uges rundrejse på Bali tog vi en hurtigbåd til bountyland. Gili Islands ligger ca. 2 timers speedbådssejlads øst for Bali, og da vi nåede den største af de tre øer, Gili Trawangan, hoppede vi i land direkte på stranden.

Der er ingen biler på øerne – kun cykler og hestevogne, som stod klar på stranden med gode tilbud om at transportere os og bagagen, hvorend vi ville hen. Vi vidste dog, at hovedgaden kun strækker sig et par hundrede meter i hver retning, så vi begav os af sted med vores kufferter og fandt hurtigt Odas Café og Bungalow, hvor vi indlogerede os nærmest på stranden, hos det sødeste personale, med fantastisk morgenmad og et par hundrede havskildpadder som nærmeste naboer.

3 ting at opleve på Gili Trawangan (ud over at bade og slappe af):

Snorkle, snorkle, snorkle
Det er svært at få nok af den fortryllende verden, der åbner sig, så snart man stikker hovedet ned under vandet. Man går ud i vandet, lader sig drive med strømmen og ser koraller, farvestrålende fisk, blæksprutter og elegante havskildpadder på over 1 meter. Det er ren meditation!
Og når man bagefter kan lægge sig til at tørre på det hvide sand, kan man kun føle sig lykkelig.

Flere havskildpadde
Selvom de vilde havskildpadder er allermest fascinerende, så er det også hyggeligt at besøge skildpadde-pavillonen, som vi boede overfor. Her opdrætter et lokalt projekt havskildpadder, som de fodrer og passer i et år, inden de bliver sluppet løs i havet. Når de små skildpadder spiser, sover og plasker rundt med deres store luffer sprænger de enhver nuttetheds-skala.

Besøge de andre Gili-øer
Det er nemt, hurtigt og billigt at tage på ø-hop til de to andre Gili-øer. Gili-øerne har kun været beboet siden 1981, og Gili Trawangan har udviklet sig til at være den mest livlige. Det er her backpackerne og dykkerne samles, og efterhånden er der åbnet et hav af hoteller, dykkercentre og restauranter – alt sammen dog i en meget afslappet backpacker-stil. På de andre øer er roen total. Her er brede, hvide strande, få hoteller og restauranter og en enkelt lille bogbiks med bøger på alle sprog (vi fandt også et par på dansk).

Desuden smagte vi verdens bedste is, fik ordnet fødder af en flok fisk, lejede heste og red øen rundt, tog på fisketur med de lokale, læste bøger, spiste grillet fisk og nød at være sammen alle fem. Gili Islands var virkelig et afslappende tropeparadis.

Print Friendly, PDF & Email

14 Replies to “Bali med børn – Gili Islands”

 1. Hej
  Vi er ved at planlægge tur til bali og gili øerne. Boede I på hotel på gili ørerne eller hvordan fandt i noget at bo i på gili øerne?

  Det hotel i boede på i Ubud, kunne i da få vasket jeres tøj?

  Varme hilsner
  Alice

  1. Hej Alice
   De spørgsmål om Gili-øerne har jeg svaret på herunder. Mht. hotellet i Ubud, så mener jeg, at tøjvask var en service, som de fleste hoteller tilbød. Men jeg kan fakstisk ikke huske, om vi fik vasket tøj i Ubud (det er 6 år siden, vi var på Bali). Rigtig god tur til Bali – der er skønt! Mange hilsner Anneline

 2. Hej
  Vi er ved at planlægge tur til bali og gili øerne. Boede I på hotel på gili ørerne eller hvordan fandt i noget at bo i på gili øerne?

  Varme hilsner
  Alice

  1. Hej Alice. Da vi ankom til Gili Trawangan gik vi til højre ad strandvejen og fandt efter et par hundrede meter Odas Café og Bungalow (det lå lige over for skildpaddebørnehaven). Her var der plads til os alle 5. Det var ikke luksuriøst, men fungerede fint. Rigtig god morgenmad og Oda og hendes familie var fantastisk søde. Så kort sagt: Vi boede ikke på hotel (men i bungalow) og fandt stedet, da vi ankom. Rigtig god rejse! Hilsen Anneline

 3. Hej Anneline

  Vi er i gang med at planlægge en længere tur til Bali til sommer – vi har to børn på 8 og 10.
  Det lyder supernskønt alt det du fortæller , men har høre flere sige at der er mange høje bølger og strøm, så mindre børn ikke kan bade. Kan du hjælpe med lidt input i forhold til det? Vil sætte stor pris på at høre jeres erfaringer med dette.
  Mange hilsner
  Kristine

  1. Hej Kristine. Da vi var på Bali (for 6 år siden), var det rigtig fint og børnevenligt at bade ved Lovina. På Gili var der en del strøm – det er den, man lader sig flyde med, og de store børn var netop 8 og 10 på det tidspunkt og kunne sagtens snorkle i det. Ved Sanur var der mere strøm og større bølger, så da nøjedes vi med at bade i poolen. Sanur er vist med i alle pakkerejserne til Bali, så det kan sagtens være derfor, at hele øen har fået det ry. Hvis I tager nordpå, må I ikke snyde jer selv for at bade i de varme kilder Air Banjar Panas inde i regnskoven – fantastisk (og børnevenlig) oplevelse! I det hele taget er balineserne utroligt gæstfri, imødekommende og virkelig søde ved børn. Rigtig god rejse – gid det var os! Mange hilsner Anneline

 4. Hej anneline-
  Vi planlægger tut til bali med baby til efteråret. VilSÅ gerne til Gilli, men er lidt nervøs fordi der står at der er malaria der. Hvordan forholdte i jer til det?

  1. Hej Mejse. Vi fulgte Udenrigsministeriets og SSI.dk anbefalinger, da vi rejste til Bali og Gili i 2010, og fik de nødvendige vaccinationer (Frida slap for yderligere vacciner, fordi hun stadig blev ammet). På det tidspunkt vurderede vi ikke, at det var nødvendigt at tage malaria-medicin. Men hvordan malaria-situationen har udviklet sig i området siden dengang, ved jeg desværre ikke. Gode rejsehilsner fra Anneline

 5. Denise Mortensen siger: Svar

  Kære Anneline. Jeres tur lyder fantastisk. Vi er netop gået i gang med planlægning af vores næste store rejse… Forestiller os det skal være i efteråret / vinter 2013. Vi havde først en tanke om at tage til filippineren, men bliver mere og mere forelsket i tanken og at tage til Bali og gili øerne. Håber derfor du kan hjælpe lidt :0)
  På hvilket tidspunkt af året er det bedst at rejse?
  Vi er 4 voksne og 2 børn på 3&5 år. Er det Best at leje en bil ved ankomst og selv køre rundt? Eller vi i anbefale at køre med guide?
  Vi har hørt i USA, men i Thailand foretrak vi privat minibus med chauffør og guide. Hvordan er der at køre rundt- skiltningen, trafik mv,?
  Hvor igennem bookede i biletter mv.
  Venlig hilsen Denise

  1. Kære Denise.
   Tak for din kommentar – og undskyld den lange svartid. Vi havde lige en konfirmation i søndags med hjemmelavet mad til 40 gæster, der skulle klares 🙂
   Jeg vil forsøge at svare så godt jeg kan:

   1) På hvilket tidspunkt af året er det bedst at rejse?
   Højsæsonen på Bali er vist nok februar/marts, men vi rejste uden for sæsonen i oktober/november. Temperaturen er nærmest konstant året rundt, men man kan opleve lidt mere regn på dette tidspunkt. Der var dog masser af mulighed for sol, snorkling, strand osv. Så det generede ikke os – og til gengæld var der meget få turister og vi kunne forhandle os til nogle rigtig gode priser på hoteller undervejs (vi havde kun booket det første hotel hjemmefra).

   2) Vi er 4 voksne og 2 børn på 3 & 5 år. Er det bedst at leje en bil ved ankomst og selv køre rundt? Eller vi i anbefale at køre med guide?
   Jeg vil helt sikkert anbefale at leje en bil med chauffør. De holder klar ved lufthavnen, og så er det bare om at have is i maven og vide, hvilken pris der er acceptabel alt efter, hvor man skal hen. Vejene er meget hullede og der er en del bjergkørsel (+ helt vildt mange balinesere på scooter!), så det tog os over 3 timer at køre fra lufthavnen til Lovina (med chauffør), selvom der kun er ca. 100 km.

   3) Hvor igennem bookede i biletter mv.
   Jeg kan simpelthen ikke huske, hvor igennem vi fandt billetterne, men sandsynligvis momondo.dk eller lignende. Og vi fløj med Thai Airways.

   Håber det gav svar på dine spørgsmål – ellers må du endelig skrive igen, og så skal jeg prøve at svare lidt kvikkere.
   Mange hilsner og GOD TUR! fra Anneline

 6. Hej Anneline,

  Tusind tak for dit svar. Det er skønt med rejseinput her midt i planlægningen. Rigtig godt at høre om Lovina, det må vi have med på listen over steder, vi skal besøge, og så vil jeg kigge nærmere på Okawati Hotel i Ubud.

  Åhh, hvor vi glæder os.

  Hilsner,
  Marie

 7. Hej Anneline,

  Jeg faldt tilfældigt over din blog i min søgning på Bali og Gili. Det lyder som om I havde en skøn tur med familien, og at vi i min lille familie har nogle af de samme ønsker for vores ferie, som I har haft. Vi planlægger en rejse til Bali, Gili og Lombok en måned i februar, og tænkte om du ville hjælpe med et par flere facts… f.eks. bestilte I hotel hjemmefra, eller var det bedre at handle sig til en god pris på stedet? Boede I også på de andre Gili-øer, eller havde I base på Trwangan og tog ture derfra? Hvor er billedet (Nej, det er ikke en pool!) taget? Er det kun Ubud der er interesant på Bali? Hvor bor man bedst der? Og hvad du ellers tænker, kan være en hjælp for os at vide i planlægningen af vores rejse. På forhånd mange tak og tak for en masse gode indlæg her på din blog. Hilsen Marie

  1. Hej Marie
   Gid det var os, der havde sådan en tur at se frem til! Glæd jer!
   1. Vi rejste i oktober, hvilket var uden for turistsæsonen, og derfor bestilte vi ikke hoteller hjemmefra, men fik forhandlet os frem til nogle gode priser dernede.

   2. Vi havde base på Gili Trawangan, som er den største og mest livlige ø, hvor man kunne leje heste, booke fisketure, se på skildpadder, stikke fødderne i et akvarium med hudspisende fisk osv. Det passede os fint, at man kunne andet end dase, snorkle og læse bøger (hvilket vi også gjorde i stor stil!). Hver dag gik der båd til de andre Gili-øer, og det var både nemt og billigt at komme rundt på dem også. Vi besøgte Gili Air, men ikke Gili Meno.

   3. Billedet “Nej, det er ikke en pool” er fra Gili Trawangan. Her gik vi ud i vandet, snorklede med strømmen og svømmede sammen med store havskildpadder og fisk i de vildeste farver. Fantastisk!

   4. Der er mange spændende steder på Bali. Vi startede med at køre helt nordpå til Lovina, hvor vi tog på en flot delfintur og besøgte Air Banjar Panas, som er varme kilder midt i regnskoven, som man kan bade i. Set i bakspejlet kunne vi godt have brugt en dag mere i Ubud (vi havde kun 2 overnatninger og tog så til Gili), som også er en flot by med masser af muligheder for at shoppe souvenirs med hjem, se balinesisk dans, komme tæt på en masse aber og meget andet. Vi boede på Okawati Hotel (www.okawatihotel.com), som varmt kan anbefales – super service (da vi kom hjem efter en lang travedag i byen stod der te og frugt til os på vores terrasse), lækre bungalows, fantastisk placering og vildt dejlig pool.

   Håber det var en hjælp – og at I får en helt fantastisk tur!
   Mange hilsner Anneline

 8. Ahhhhhhhhhhhhhhh – i wanna go. I wanna go.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.