33. uge – Så er babyværelset klar!

I onsdags var jeg til mit tredje besøg hos jordemoderen – hver gang hos en ny jordemoder. Men hende her skal følge mig resten af tiden, dvs. et eller to besøg mere, og det er jeg glad for. Hun er nemlig gæv, glad og frisk.
Min mor var på besøg fra Lolland og var med hos jordemoderen, som gav sig god tid til også at lade min mor høre hjertelyd og mærke, hvor hovedet ligger.
Man kan nemlig føle hovedet, hvis man trykker hænderne lidt ned i bækkenet. Blyb har allerede lagt sig godt til rette med hovedet nedad, og de bevægelser, jeg mærker nu, er mere rullende fra side til side, krydret med et par spjæt og spark fra fødder og hænder.

Mit blodtryk var steget lidt, men var stadig fint, og indtil videre er jeg helt sluppet for vand i kroppen.

Jordemoderen vurderede, at han/hun nu vejer 2 kg, så det er faktisk en sprællende pose mel, jeg bærer rundt på, og det kan godt mærkes. Jeg bliver tit træt i ryggen om eftermiddagen og aftenen – især hvis jeg har siddet for længe i samme stilling eller sidder i en sofa, der er lidt for dyb.

I denne uge har jeg også følt mig mere tung og udspændt – og med god grund. Der er røget 900 gram på vægten, så jeg nu vejer 72,8 kg. Min talje og mine hofter er vokset med 2 cm hvert sted, så jeg nu er 89 cm om taljen og 101 cm om hofterne. Så vidt jeg kan læse mig frem til, producerer kroppen masser af fostervand lige nu, og babyen vokser også med 1-2 cm og ca. 200 gram om ugen, så oven på de seneste ugers vægt-stilstand, er det store vægtspring nok helt naturligt.

Min mor og jeg brugte også tiden på at indrette babyværelse til Blyb, og det er blevet rigtig flot (hvis vi selv skal sige det)! Som I kan se, mangler vi stadig at hænge billeder op, og i starten skal han/hun sove i sin vugge ved siden af vores seng. Men efter vi gav en gammel kommode i ubehandlet tre en makeover, er der i hvert fald god plads til babytøj, bleer og legetøj. Og så bliver det bare spændende at se, om det er et pige- eller drengenavn, der skal stå på døren.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.