30. uge – 2. besøg hos jordemoderen

I onsdags var vi til 2. besøg hos jordemoderen. Det var en hurtig omgang, som tog ca. 15 minutter. Hun spurgte, om jeg havde det godt – og det har jeg heldigvis stadig på alle måder.
Min urinprøve var negativ for både glucose (som er tegn på graviditetssukkersyge) og protein (der er tegn på svangerskabsforgiftning), og mit blodtryk så ud, som det skulle.
Så lagde jeg mig tilrette på briksen, så hun kunne mærke lidt på Blyb. Den ligger med hovedet nedad, og selvom den stadig kan bevæge sig rundt, sagde hun, at det føltes, som om den allerede har lagt sig godt til rette.
Mit SF-mål (henover maven fra bunden til toppen af livmoderen) var 28 cm og passer lige præcis i den kurve, det skal.
Vi hørte også hjertet, der lød som en sej, lille fiskekutter med masser af mod på at komme frem i verden.
Fordi jeg er førstegangsfødende, fik vi tilbudt et besøg af sundhedsplejersken allerede før Blyb bliver født, og det sagde vi ja tak til.
Og så smuttede vi ud i sneen igen med en ny tid hos jordemoderen om tre uger.

Ifølge bøgerne er Blyb ca. 34 cm lang – og det kan efterhånden mærkes! Den sparker mine ribben indefra, og når jeg prøver at skubbe dens fod lidt væk, kan jeg tydeligt mærke en lille, rund hæl. Tænk, at der spræller en ægte babyformet baby rundt i min mave – det er da lidt vildt!

Og så lige en pinlig histori …
Jeg ved ikke, om det skyldes min præ-ammehjerne, men jeg har formået at gøre familien bil-løs i denne uge. I mandags kl. 15.30 – midt i myldretiden og første dag efter ferien – kørte jeg i Netto for at handle. Jeg parkerede bilen, fyldte indkøbsvognen, betalte ved kassen og – vupti! – så lå bilnøglen (den eneste vi har) ikke i min lomme, da jeg kom ud af butikken med vognen fyldt med poser.
Jeg kiggede selvfølgelig først i billåsen (kender jo efterhånden min hullede hukommelse) – men nej.
Så ledte jeg hele P-pladsen igennem, kravlede rundt på gulvet i Netto og spurgte ved kassen – også uden held.
Til sidst måtte jeg trave hjem gennem snedriverne med alle mine poser i indkøbsvognen. Det har været et kønt syn!
Derhjemme kunne Dennis og ungerne vist godt se, at det ikke var smart at drille tordenskyen (mig) – og Dennis var endda så sød at cykle op til Netto om aftenen, da postkassen udenfor blev tømt. Det kunne jo være, at en venlig sjæl havde fundet nøglen og puttet den heri – men desværre.
Så til sidst måtte vi få Dansk Autohjælp til at hente bilen og køre den ud til forhandleren, som har bestilt os en ny nøgle og derefter skal kode bil og nøgle, så de passer sammen.
Forhåbentlig får vi bil igen i denne uge – og ungerne har bare været så seje til at cykle på trods af sne og frostgrader.
Så det eneste, vi har måttet låne en bil til, har været en tur i Bilka, hvor de havde en SleeBee sovepose til Blyb på tilbud.

Jeg vejer i dag 71,7 kg (+200 g siden sidst, så det er kun Blyb, der har taget på i denne uge), min talje er vokset med 1 cm til 86 cm, og mine hofter måler ligesom sidste uge 98 cm.

Print Friendly, PDF & Email

One Reply to “30. uge – 2. besøg hos jordemoderen”

  1. […] du har lyst til at læse om 30. uge af min første graviditet, kan du gøre det HER. This entry was posted in Graviditet and tagged 30. uge, bøgeskov, medina, musik, skanderborg, […]

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.