29. uge – Maven ligner et filmtrick!

 

Vi har haft en dejlig lang ferie med masser af sne og solskin – fantastisk, hvad det gør for ens humør!

Nytårsaften fejrede vi sammen med gode venner, bl.a. min veninde, som vi var til bryllup hos i sommers. Hun fødte en skøn dreng den 12. december, og lille Magnus lå og hyggede sig på sin mors arm, mens vi skålede nytåret ind i alkoholfri champagne. Hvor er han bare sød, lille og fin – og hvor er det stadig surrealistisk, at det snart er os, der får sådan en lille én i huset.

Ifølge bøgerne er Blyb nu ca. 34 cm lang og vejer 1200 gram. Den tager 200 gram på om ugen, og det kan både ses og føles, at den bliver tungere og vokser. Min talje er vokset med 4 cm i løbet af de seneste par uger, så jeg nu måler 85 cm. Om hofterne er der kommet 2 cm mere på, så de er oppe på 98 cm, og vægten er steget med 1,4 kg til 71,5 kg.

Når jeg ser min mave i spejlet, synes jeg efterhånden, at den ligner et filmtrick – og jeg ved jo godt, at det slet ikke er slut med at vokse endnu! Heldigvis føler jeg mig endnu ikke tung og besværet. Jeg kan stadig sove skråt på maven (med det ene ben bøjet ud til siden), som jeg plejer, og kan i det hele taget gøre alle de ting, jeg plejer.  Men om aftenen kan jeg godt få ondt i lænden, hvis jeg ikke har husket at hvile mig lidt i løbet af dagen, og jeg kan også mærke, at ligamenterne i min bækkenbund strækker sig i takt med, at livmoderen vokser.

Blyb er stadig meget livlig, vender sig, sparker og skubber sig rundt derinde i varmen. Den er efterhånden blevet så stor, at vi har en fornemmelse af, hvor dens numse og ryg ligger, og det er hyggeligt at kunne gå og ”snakke” lidt med den ved at ae på maven.

På onsdag skal jeg til 2. besøg hos jordemoderen, og i næste uge starter jeg til fødselsforberedelse, som jeg har meldt mig til hos FOF. Det bliver spændende – og samtidig bliver det meget tydeligt, at fødslen nærmer sig. Der er nu mindre end 3 måneder til min termin …

Print Friendly, PDF & Email

One Reply to “29. uge – Maven ligner et filmtrick!”

  1. […] du vil læse om 29. uge af min første graviditet, kan du gøre det her. This entry was posted in Graviditet and tagged 29. uge, egeskov slot, gravid, graviditet. […]

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.