17. uge – 1. besøg hos jordemoderen

Jeg var egentlig indkaldt til det første jordemoderbesøg i forrige uge, men da var vi jo på Kreta. Så jeg fik rykket aftalen, og i torsdags var vi så hos jordemoderen for første gang. Det var godt nok ikke hende, der skal følge mig resten af graviditeten, men hun var sød, og det var ikke så meget nyt, vi fik at vide, så det gjorde ikke noget.

Hun udfyldte nogle papirer og spurgte – ligesom lægen – om jeg ryger eller drikker. Desuden fik vi lidt information om fødselsdepression, som kan ramme både moren og faren og kan starte allerede under graviditeten. Men ud over, at jeg indimellem (ifølge Dennis) kan være lidt mere bidsk end sædvanlig, har jeg ikke haft humørsvingninger – endnu i hvert fald..
Jeg skulle hverken vejes, have målt blodtryk eller føles på maven, så inden længe var vi ude af døren igen – dog med den besked, at det lød som om den lille har rigtig gode vilkår derinde. Det er jo meget rart at vide.

Hun fortalte også, at jeg nok snart kan mærke liv, men at der vil gå lidt længere tid, før Dennis og ungerne kan mærke noget. Ih, hvor jeg glæder mig!
Man har åbenbart kun 5 besøg hos jordemoderen i løbet af graviditeten, og næste gang er først den 6. januar, så jeg er glad for, at jeg har det så godt, ellers kunne man godt føle sig lidt ”Palle alene i verden”.

Nu sker der virkelig noget med maven! Siden i søndags har jeg taget 1 kg på og vejer nu 65,6 kg. Min talje er stadig 76 cm, men min hofte er vokset til 89 cm. Jeg er 16 uger og 1 dag henne, og min mave ligner en lille bodegavom. Jeg kan dog stadig passe alt mit tøj – gad vide, hvor længe det varer …

Karoline mener bestemt, at det bliver en pige. ”For du er også blevet tyk ude i siden,” siger hun og klapper mig kærligt på hofterne. Jeg har fortalt hende, at det kun er en myte – og at det ikke hedder ”brede hofter”, men ”fødedygtige hofter” :o)

Og så må vi vente endnu fem måneder, før vi ved, om hendes gætteri holder stik.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.