14. uge – 1. scanning og forelsket ved første kig!

I går var til scanning, og vi så vores baby for første gang! Det var overvældende, fascinerende og fantastisk.

Jeg ved ikke, hvad jeg havde forventet … nok bare en lys plet midt i alt det mørke. Men da scanningssygeplejersken førte scanneren over mit maveskind, kunne vi se ALLE detaljer. Hjernen, mavesækken fyldt med fostervand, nyrerne, blæren og det bankende hjerte, som vi også fik lov at høre. Foruden rygraden, arme, ben, knyttede hænder med småbitte fingre, fødder og tæer, ribben, den lille næse og anlæg til tænder, der allerede ligger klar i gummerne.

Blyb sprællede med benene og stak tommelfingeren i munden, og vi kunne følge med i det hele. Jeg kunne have kigget på den i timevis – og under det hele holdt jeg Dennis i hånden og smilede, mens glædestårerne trillede ned ad mine kinder (og Dennis havde også helt våde øjne).

Pludselig blev det meget virkeligt, at der ligger en baby og vokser få centimeter under mit maveskind. Det er virkelig sandt, at vi venter en sød og helt perfekt lille baby! Og jeg blev smaskforelsket i det sekund, jeg så den. Nu forstår jeg pludselig, hvorfor alle gravide går og aer sig kærligt på maven.

Vi følte os i meget gode hænder på Århus Universitetshospital Skejby, og scannings-sygeplejersken startede med at sige, at selvom vi havde fravalgt nakkefoldsscanningen, så var hun nødt til at sige til, hvis hun kunne se noget livstruende. Og alt ser fuldstændig normalt ud, sagde hun flere gange. Så vi er meget trygge og glade for at vi valgte at gøre det på vores måde.

Hun fortalte samtidig, at moderkagen ligger ind mod min rygrad, og det betyder, at jeg nok kan mærke den sparke tidligt – måske allerede inden uge 20 (i starten af november). Desuden kunne hun fortælle, at jeg var 12 uger og 6 dage henne (3 dage længere end vi selv troede), og at den er 7 cm lang fra hoved til numse (CRL). Og så er der altså kun én – så Dennis og Anton fik ikke ret (de var sikre på, at vi skulle have tvillinger).

Vi har fået 5 billeder, som jeg sidder og kigger forelsket på. Det er en meget smuk lille baby, vi venter os!

Min termin er nu sat til den 26. marts 2010. Jeg er i dag 13 uger og 0 dage henne. Jeg vejer 64 kg, min talje er 77 cm og min hofte 86 cm.

Print Friendly, PDF & Email

2 Replies to “14. uge – 1. scanning og forelsket ved første kig!”

  1. […] Klik her, hvis du vil læse om 14. uge og første scanning af min første graviditet. This entry was posted in Graviditet and tagged 14. uge, baby, børn, familie, gravid, graviditet. Bookmark the permalink. ← 11. uge – Så er den gode nyhed ude! Børnevenlige luksus-kanelsnegle → […]

  2. […] 5. til 6. uge – Positiv graviditetstest 7. uge – Kvalme 9. uge – 0. graviditetsundersøgelse hos lægen 10. uge – 1. graviditetsundersøgelse og Doubletest 12. uge – Stolte storesøskende 14. uge – 1. scanning […]

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.