Bali med børn

 

I efteråret brugte vi vores rejseopsparing på en tur til Bali for hele familien. Tre uger i sol og varme – ahhhh.
Men hvordan rejser man bedst, når man er to voksne, to halvstore børn og en baby, der hver især har deres egne ønsker og behov til drømmeferien?

Vi gjorde os allerede en del overvejelser, inden vi valgte, hvor rejsen skulle gå til:
– Vi ville gerne et sted hen, som var afgrænset og uden for store afstande, så vi kunne vælge at ændre rute eller besøge noget, vi hørte om undervejs, i stedet for at være bundet af en fast plan.
– Det skulle være børnevenligt med gode strande og spændende ting at opleve.
– Det skulle være billigt, når først flybilletten var betalt.
– Det skulle være en oplevelsesferie på børnepræmisser. Dvs. ikke så mange seværdigheder og museer, men masser af aktive oplevelser og tid til at lytte, snuse, smage og slappe af i en anden kultur.

Valget faldt på Bali, som er på størrelse med Sjælland. Man kommer nemt omkring ved at leje en bil med chauffør, og uden for sæsonen er det billigt at bo og spise.
Hjemmefra lavede vi en foreløbig plan for, hvordan vi ville rejse rundt, og hvor længe vi ville blive hvert sted. Med tre børn nytter det ikke noget at flytte hele tiden, så vi satsede på at nå at bo 4 forskellige steder: Lovina, Ubud, Gili Islands og til sidst Sanur. Vi holdt planen nogenlunde – blev en dag kortere i Ubuds storbytummel og tog en dag ekstra på de afslappende Gili-øer. Det tempo passede os alle fem rigtig godt, og vi kom hjem med ny energi og massevis af oplevelser.

Under kategorien Rejser kan du se billeder fra de steder, vi besøgte, og læse mere om vores oplevelser.

Print Friendly, PDF & Email

21 Replies to “Bali med børn”

 1. Hej med jer – sikken masse spændene læsning på din side . Vi er en familie på henholdsvis 45 – 44 og 3 børn på 17-14 og 8. Vi planlægger vores dræmmeferie sådan lidt inden den store falder for kærligheden og nu når den “lille” er stor nok til at få en på oplevelsen . Vi vil gerne opleve en masse også gerne bade og se En masse kultur . Kan du anbefale et rejsemål og evt . Hjælpe med en rækkefølge ? Vi ser meget på Bali og Gilli ? Men også Florida og Cuba ? Har i erfaring i flyselskaber ? Vi er mest til det med selv at planlægge så der er mulighed for at ændre undervejs – Hjælp

  1. Hej Lars. Beklager, jeg først får svaret på din mail nu. Vi har ikke været i Florida eller på Cuba (endnu), så der kan jeg desværre ikke hjælpe med input. Bali og Gili kan helt sikkert anbefales. Skøn temperatur året rundt, meget frodigt, dejlige steder at bade – både ved stranden og inde i regnskoven og virkelig søde mennesker. Vi har kun rejst til et enkelt land ad gangen, så jeg kan heller ikke hjælpe med anbefalinger til rækkefølgen. Men det lyder super lækkert med sådan en drømmetur jorden rundt! Gid det var os 🙂 Håber det var til lidt hjælp. Mange solskinshilsner Anneline

 2. Hej,

  Så spændende at læse om jeres rejse – det lyder fantastisk. Jeg tror, det er Bali vores familie skal til til april.

  Havde I slet ikke booket hotellerne inden I rejste? Og hvad med chauffører er det nemt nok at finde nogle der kører fornuftigt? Og i det hele taget at finde chauffører?

  Mvh
  Charlotte

  1. Hej Charlotte. Jeg kan i hvert fald varmt anbefale Bali og drømmer om at vende tilbage! Vi rejste uden for turistsæsonen (i oktober-november) og havde hjemmefra kun booket det første hotel, vi boede på. Det var intet problem at finde overnatning undervejs, selvom vi var 2 voksne og 3 børn. Kun i Ubud måtte vi spørge på et par hoteller, inden vi fandt en plads. Det var også supernemt at finde chauffører. De fleste tilbød en bred vifte af tilbud: delfinture, massage, guidede ture og en tjans som chauffør 🙂 Vejene er ikke ret gode, til gengæld kører alle meget langsomt (max 60 km/t) og bilerne er i fin stand. Så det tager lang tid at komme rundt, men vi følte os helt trygge undervejs. Vi bad chaufførerne om at stoppe undervejs på turene, når der var noget, de synes vi skulle se, og det fungerede rigtig godt.
   Rigtig god rejse! Mange hilsner Anneline

 3. Hej Anneline. Fantastiske fortællinger og gode råd. Vi skal til Bali i januar for første gang med børn på 4 og 9. Hvilke hoteller boede i på?

  1. Hej Juliane. God beslutning – I kan godt begynde at glæde jer 🙂 Hotellerne står nævnt i indlæggene, så det nemmeste er at vælge “Rejser” i topmenuen og derefter “Bali”. Under hvert indlæg står det hotel, vi boede på, med link (hvis det har en hjemmeside). Vi var rigtig glade for alle stederne, men til oktober er det 5 år siden, vi var afsted, så det er med forbehold for, at tingene kan have ændret sig. Rigtig god rejse! Mange hilsner Anneline

 4. Mette Venge Mikkelsen siger: Svar

  Hej Anneline,

  Vi er et par, der rejser 4 uger til Bali i februar med vores 7 mdr. gamle søn. Er det nødvendigt at tage modermælkserstatning med hjemmefra (pulver og brikker), eller kan det købes i supermarkederne? Vi starter i Ubud og har planer om Gili Air og Sanur + evt. Lovina. Er det sikkert at leje en chauffør og køre fra Ubud til Lovina med en baby eller er det små, stejle og usikre veje?
  På forhånd tak 🙂
  Mvh Mette

  1. Hej Mette. I kan godt begynde at glæde jer 🙂 Det er 4 år siden, vi var på Bali, og tingene kan have udviklet sig siden da, men her får du mine erfaringer fra dengang. Mht. modermælkserstatning, så ville jeg taget et par pakker med hjemmefra. I Ubud var der et stort supermarked, hvor vi købte bleer, babymad på glas, pulvergrød – og her kunne man også købe modermælkserstatning. Det mener jeg også, at man kunne i Lovina – og i Sanur var der i hvert fald masser af muligheder for shopping. På Gili Air skal I ikke regne med at kunne købe noget – og dengang skulle man også have hævet kontanter, inden man tog derud.

   Vi lejede bil med chauffør, hver gang vi skulle fra A til B – og det var en positiv oplevelse. Vejene er ikke i verdens bedste stand, men chaufførerne kører langsomt og meget ansvarligt (så det tog os over 3 timer at komme fra lufthavnen til Lovina), og vi følte os meget trygge. Tag turene som en del af rejsen. Vi kørte f.eks. fra Lovina til Ubud med nogle stop undervejs – bl.a. ved Git-Git vandfaldene og en kaffeplantage midt inde i junglen. Det var en fantastisk flot tur og gav samtidig mulighed for at høre chaufføren fortælle om, hvordan det er at leve på Bali.
   Hvis I vil have en autostol til bettemanden, må I tage den med hjemmefra eller leje en dernede, f.eks. her: http://balibabyhire.com/order/product.php?cat=BBH-Outabout

   Rigtig god tur! Mange hilsner Anneline

 5. Sikke spændende læsning! Det lyder helt fantastisk 🙂 Vi planlægger at tage til Bali til marts, ligeledes med to halvstore børn og en baby i 3-4 uger. vi har prøvet at lægge et budget, men det er svært. Må jeg spørge, hvad jeres tur kostede i alt?

  1. Hej Christine. Undskyld den lange svartid. Jeg har ledt efter vores budget, men jeg kan ikke finde det. Det er 4 år siden, vi var afsted, og vi har skiftet både bank og computere siden da. Desværre. Men jeg mener, at vi regnede med 500 kr. pr. person pr. døgn – inkl. flybilletter, overnatning, mad, udflugter osv. Altså ALT. Og så endte det med at være lidt billigere. Håber det kan være en (lille) hjælp. Rigtig god tur!
   Rejseglade hilsner fra Anneline

  2. Phil Baddock siger: Svar

   Du kan også leje en bil sæde fra her: Bali Bubs Baby Hire.

 6. Hej:-)
  Jeg overvejer at tage til Bali i en måned med min familie. Vi vil tage afsted i nov el marts. Når der står ti regndage på en mdr er det så regn hele dagen el nogle få timer. Ved du det?
  Vh. Camilla

  1. Hej Camilla. Vi var selv afsted i oktober-november og ifølge balineserne regnede det mere end normalt. Men det var overhovedet ikke generende. Vi oplevede et par ægte tropiske regnskyl, hvor det styrter ned i en time (hvor man skynder sig at bestille en iskaffe og tage spillekortene frem), hvorefter solen kom frem og lynhurtigt tørrede alting igen. Den dag vi kørte fra Lovina til Ubud regnede det hele dagen, men jeg tror, det var fordi vi “fulgtes med” regnen sydpå. Når det regner, forstår man, hvorfor kantstenene er en halv meter høje! Hold fast, der kommer meget vand hurtigt 🙂 Men det er som sagt også hurtigt overstået – og i det hele taget er klimaet på Bali bare helt fantastisk og alting er smukt og frodigt. Rigtig god rejse! Mange hilsner fra Anneline

 7. Hej Anneline

  Jeg sidder lige og surfer lidt rundt på nettet, efter rejsetips til Bali. Hvor gammel var jeres yngste da I rejste på Bali?

  Mvh. Silja

  1. Hej Silja. Frida var 7 måneder, da vi tog til Bali – og det var rigtig fint. For det første var hun lille nok til at ligge i sådan en lift i flyet. Og for det andet kunne hun ikke kravle endnu, hvilket gjorde flyturen meget lettere. Balineserne er vilde med (små, tykke, lyse) børn, så når vi var ude at spise kom tjenerne tit og spurgte, om de måtte gå rundt med hende – og så gik de rundt og så på blomster og fortalte hende historier på balinesisk. Hun synes, det var fantastisk, og vi fik lov til at nyde vores mad. Så man skal lige være indstillet på, at man får meget opmærksomhed, når man har de små størrelser med. Men jeg synes, det var på en meget sød og hensynsfuld måde. Sensommerhilsner fra Anneline

 8. Hej Anneline..

  Jeres ferie lyder rigtig spændende. Vi har selv booket flybilletter til Bali i 3 uger fra d. 16 juni.. Vi skal afsted med vores søn på 21 måneder.
  Lige som jer regner vi med at bo i Sanur, Gili, Ubud og Lovina og måske Kubu.. Vi starter i Sanur..
  Har du/i nogle gode råd til os??

  Mange hilsner Stine

  1. Hej Stine
   Hvor lyder det skønt med sådan en tur!
   Mit bedste råd vil være: Snyd ikke jer selv for Gili – det er en verden for sig og et helt uforglemmeligt sted! Men husk evt. at tanke op med bleer, inden I tager derud.
   Ble-kvaliteten er i det hele taget lidt mere “plastikagtig” på Bali, men i de store supermarkeder i Sanur og Ubud fandt vi også den kvalitet vi kender herhjemmefra. De koster dog ca. det samme som i DK.

   Mht. andre råd, så kommer det helt an på, hvilken slags rejse i ønsker. Vi syntes, at Sanur var lidt for turistet med store resorts og langt dyrere priser end vi ellers oplevede. Så vi ærgrede os efterfølgende over, at vi ikke havde brugt et par dage mere i Ubud eller på Gili i stedet for (vi sluttede i Sanur for at være tæt på lufthavnen).

   Det er også en god idé at leje en bil med chauffør som taler godt engelsk. Det var ikke særligt dyrt og vi fik en masse at vide om kulturen, levevilkårene osv. Rigtig spændende!
   Vi lejede en chauffør i Lovina, og han kørte os ud til Air Banjar Panas, der er en varm kilde midt i regnskoven, som man kan bade i – fantastisk sted og til de smukke Git-Git vandfald.

   Åh, der er så mange flotte steder på Bali. Så bare nyd roen, frodigheden og de skønne vejr.
   Rigtig god tur!
   Kh. Anneline

 9. @Anette: Det er dejligt at drømme, men endnu dejligere at leve drømmene ud. Håber I kommer af sted!

  1. anders madsen siger: Svar

   hej Anneline vi er en famillie som skal til gili i juli måned i 4 dage . vi har 3 børn på 2 år 4 år og 9 år vi har tænkt på at booke bungalow odas cafe ved du om der er mulig hed for det når det er i høj sæson . og kan du anbefale det til små børn ? ved du evt hvad prisen er? håber du vil hjælpe os mvh anita og anders

   1. Hej Anders og co. Jeg sender jer et uddybende svar på mail. Mh. Anneline

 10. Det ser jo VIDUNDERLIGT ud. Drømmer også om Bali med børn. Gerne kombineret med Borneo og farlige Komodo…

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.