39. uge – Alt er klar – også Tasken

Så er der under 10 dage til min termin den 26. marts, og ALT er efterhånden ved at være klar. Babyværelset er indrettet, familievuggen står klar ved siden af vores seng (med hjemmesyede lagner made by Mormor), puslepladsen er klar med bleer og engangsvaskeklude, babytøj i flere størrelser er nyvasket og klar til brug – og vi har endda investeret i både en (brugt) autostol og en ny (brugt) bil (i den gamle fra 1998 var der ikke tre skråseler på bagsædet, og vi skal jo kunne køre sikkert med alle tre børn – så til farmands store tilfredshed måtte vi på bilindkøb). Det eneste, vi mangler nu, er en baby …

De ting, der skal med i den sagnomspundne Taske – altså den, der skal med på fødegangen – er lagt frem, så dem skal jeg lige have pakket ned. Vi fik nogle gode tips til, hvad der var godt at tage med, da vi havde jordmoder-aften med fødselsforberedelsesholdet:

–    Mad og drikke til far (som regel er der vand, saft, kaffe og te på fødegangen). Husk, at han skal have energi til at støtte og opmuntre, så chokolade, kiks, cola, frugt og tørret frugt er godt at have ved hånden.
–    Tyggegummi (så den kommende far kan komme af med generende kaffeånde).
–    Tandbørste og tandpasta til både mor og far (moren kan godt komme til at kaste op pga. veerne og faren kan – i meget direkte vendinger – blive bedt om at gøre noget mere drastisk ved sin kaffeånde).
–    Hårelastikker og børste (især godt at have, hvis man gerne vil i badekar, hvor ens hår kan blive vådt og klistre generende til nakken).
–    Oppustelig nakkepude (god at have, hvis man vil i badekar).
–    Læbepomade (al den vejrtrækning giver tørre læber).
–    Kamera og batteri
–    Vandrejournal og jordmoderjournal
–    Evt. ønskeseddel til fødslen (hvordan ønsker I, at fødslen foregår? Er der nogle former for smertelindring du foretrækker eller helst vil undgå?)
–    Musik på cd (hvis du synes, det virker afslappende)
–    En ren T-shirt til farmand (når han efter fødslen har holdt babyen hud mod hud, er det rart at have en frisk T-shirt at trække i efterfølgende)

Hvis I andre har gode tips til ting, der skal med i tasken, må I endelig skrive dem under kommentarer.

Jeg er endnu ikke begyndt at blive rigtig utålmodig, for jeg har indstillet mig på, at jeg som førstegangsfødende sandsynligvis går over tiden – og samtidig har min graviditet været så ukompliceret, at jeg sagtens kan nyde den lidt endnu. Det er dejligt nemt at have have en baby inde i maven, hvor den selv kan styre sine spise- og sovebehov, så jeg udnytter tiden til at besøge veninder, shoppe og slappe af.
Dennis er mere utålmodig og vil gerne have babyen ud NU, men han har den jo heller ikke så tæt på, som jeg har, og jeg kan godt forstå, at han glæder sig til at se og røre den.

Jeg er ret spændt på fødslen og har svært ved at forestille mig, at det pludselig er NU. Uanset hvor meget, jeg har forberedt mig, så ved jeg jo ikke, hvordan jeg reagerer, eller hvordan fødslen bliver. Samtidig er det helt surrealistisk for mig, at vi snart har et barn mere i huset – endda et, som er så lille og helt afhængig af os og især mig.

Jeg vejer nu 77,2 kg (+400 g siden sidste uge og +12,2 kg i alt). Min talje måler 93 cm (+1 cm fra sidste uge), og rundt om hofterne er jeg stadig 106 cm.

Print Friendly, PDF & Email

One Reply to “39. uge – Alt er klar – også Tasken”

  1. […] kan du læse om 39. uge af min første graviditet, hvis du har lyst. This entry was posted in Graviditet and tagged 39. uge, gravid, graviditet, […]

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.