Sarah Bernhardt – hende kan vi godt lide!

 

I dag er det så min tur til at fejre, at endnu et år er gået – og sikke en god grund til at sætte nogle syndigt lækre kager på bordet 🙂

Egentlig ville jeg ha’ givet jeg opskriften på min yndlingslagkage, men den må I vente med at få til næste uge, hvor jeg har lovet mine kolleger på Stickelbergs Bureau at forkæle dem med den.

Til gengæld har Karoline og jeg kreeret disse yndige, små Sarah Bernhardt-kager, som skal serveres, når familie fra nær og mest fjern kommer i morgen for at fejre Jonas og mig.

Børn kan sagtens være med til at lave dem – og de er et hit hos både store og små. Skal de voksen-opgraderes, kan du blande 1 tsk. neskaffepulver eller et skvæt cognac i fløden sammen med chokoladen. 

Små Sarah Bernhardt-kager
(Ca. 50 stk.)

  • 3 dl piskefløde
  • 100 g god mørk chokolade (min. 70 %)
  • En pose makroner
  • 400 g kogechokolade til overtræk
  • Kandiserede violer, frysetørrede hindbær eller anden pynt
  1. Varm fløden op i en gryde under omrøring til den koger.
  2. Bræk chokoladen i mindre stykker, som smeltes i fløden. Rør indtil cremen er helt glat og ensartet.
  3. Dæk cremen med film, som lægges helt ned på overfladen for at undgå kondens vand. Stil cremen på køl et par timer eller til næste dag.
  4. Smør chokoladecremen på makronerne med en teske, så den står som små trekantede toppe.
  5. Smelt kogechokoladen over vandbad eller i mikroovn (giv den 10 sek. – rør rundt – 10 sek. – rør – osv. indtil det er smeltet). Dyp toppene i smeltet chokolade og drys evt. med kandiserede violer eller anden pynt.
  6. Lad kagerne køle helt af og opbevar dem i en lufttæt beholder, hvis de ikke skal serveres med det samme.

De små kager er dog slet ikke kagebordets højdepunkt, for det står dygtige Arminé fra Nuné Kager for – og det billede skal jeg nok lægge her på bloggen så hurtigt som muligt.

Rigtig god weekend allesammen!

Print Friendly, PDF & Email

2 Replies to “Sarah Bernhardt – hende kan vi godt lide!”

  1. Whauuuu – de både lyder og ser lækre ud! Det lyder som om de er forholdsvis nemme at lave – er det rigtigt? Knus!

    1. De er supernemme at lave sammen med børn, men man kan også skrue ambitionsniveauet op og temperere chokoladen efter bedste Mette Blomsterberg-metode (http://www.dr.dk/DR1/det-soede-liv/Opskrifter/2010/uds_3/20100305103514.htm), så den får den helt rigtige blankhed og “knæk”. Men de smager nu godt uanset, hvordan man gør 🙂

Skriv et svar til Tina Annuller svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.