Solskinsmarmelade med æble, gulerod og abrikos

Stil en lille skål med solskin på morgenbordet og få feriefornemmelsen til at vare langt ind i efteråret.

Dette er en lidt utraditionel marmelade, som smager skønt alene eller på nærmest al slags ost (både mild skæreost og blåskimmel).
Den kræver, at du har en blender/foodprocesser/kødhakker, men så er den til gengæld nem at lave – og børnene kan sagtens være med.

Ude i vores have er de første æbler dumpet ned på græsset, og det her er en fin måde at få brugt nogle af dem på.

Marmelade med gulerod, æble og abrikos
(knap 2 liter)

  • 200 g tørrede abrikoser
  • ½ kg gulerødder
  • ½ kg syrlige æbler
  • Ca. 200 g sukker
  • 7,5 dl vand (måske lidt mindre vurderet efter æblernes saftindhold)
  • 1 tsk Atamon
  • 1 tsk vaniljesukker
  1. Skrab gulerødderne og skær dem i tynde stænger.
  2. Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i stykker (det er supernemt med en æbledeler).
  3. Blend gulerødder, æbler og skyllede abrikoser eller kværn dem igennem en kødhakker.
  4. Kom mos og vand i en gryde og lad det koge sagte under låg i ca. ½ time.
  5. Tilsæt sukker under omrøring og skru op, så marmeladen koger kraftigt i ca. 10 min.
  6. Marmeladen skummes og tilsæt Atamon og vaniljesukker.
  7. Fyld marmeladen i Atamon-skyllede glas.

TIP!
Marmeladen får den flotteste farve med uøkologiske abrikoser, som er knaldorange.

Print Friendly, PDF & Email

2 Replies to “Solskinsmarmelade med æble, gulerod og abrikos”

  1. Amy Skibsted siger: Svar

    Hej
    Jeg har prøvet opskriften på solskinsmarmelade og har ændret lidt på den idet jeg syntes den var lidt for svag i smagen, så jeg lavede selv vanillesukker og lod stængerne koge med, erstattede noget af vandet med friskpresset citron og så rev jeg citronskal fint samt et stykke ingefær og kom det med i blandingen.
    Marmeladen er stadigvæk super blid, men har nu fået lidt kant.
    Tak for god inspiration.

    Med venlig hilsen
    Amy

    1. Uhm, citron og ingefær lyder som et par lækre legekammerater til denne marmelade. Det må prøves! Tak for tippet.
      Mh. Anneline

Skriv et svar til Amy Skibsted Annuller svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.