Hjernesnack #1 – Hjemmebagte knækbrød

Sunde fedtstoffer er essentielle for hjernen og hukommelsen, og her i huset har vi fundet en yderst appetitlig måde at styrke de små grå på. Her i huset bager vi knækbrød fyldt med smag og kerner. De dufter skønt og smager himmelsk – så sæt kun lidt på bordet ad gangen, ellers forsvinder de lynhurtigt!

Karolines knækbrød
(Mange, men aldrig nok. 2 bageplader)

  • 1 dl havregryn
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl græskarkerner (evt. grofthakket)
  • 1 dl hørfrø
  • 1 tsk salt
  • 3 dl hvedemel
  • 2 dl vand
  • 3/4 dl olie
  • 1 tsk bagepulver
  1. Bland det hele.
  2. Del dejen i to lige store dele.
  3. Rul halvdelen af dejen ud mellem to stykker bagepapir til det fylder hele papiret.
  4. Fjern det øverste papir og træk det nederste over på en bageplade. Skær dejen ud i passende stykker med en kniv eller pizzaskærer.
  5. Gør derefter det sammen med den anden halvdel af dejen.
  6. Bag de to plader sammen ved 180 grader varmluft i 15-20 minutter til knækbrødene er gyldne og sprøde.

God appetit!

 

Print Friendly, PDF & Email

13 Replies to “Hjernesnack #1 – Hjemmebagte knækbrød”

  1. […] Børnehjørnet ← Storbyfarmen udvider! […]

  2. […] Hvis du bliver fristet af Hjemmebagte myslibarer, vil du helt sikkert synes godt om Hjernesnack #1 – Hjemmebagte knækbrød. This entry was posted in Køkkenet and tagged bage, banan, frø, græskarkerner, hjemmebagt, […]

  3. […] En skorpe, riskiks, kanelknækbrød eller hjemmebagt knækbrød […]

  4. Så fik jeg endelig prøvet at bage dine lækre knækbrød. Mmh… de er gode. Man kan med fordel putte lidt salt og rosiner i – og så kan boghvedemel også gøre det ud for hvedemel, hvis man vil have dem lidt grovere. Men sikke et hit – de er jo vildt lette at bage!

  5. Her er en opskrift på gulerodsboller med solsikkekerner (ca. 24 stk.):
    50 gær
    7 dl vand
    3 tsk salt
    0,5 dl rapsolie
    100 g fuldkornshvedemel
    50 g grahamsmel
    50 g finvalsede havregryn
    150 g gulerødder (ca. 3 styk)
    1½ dl solsikkekerner
    ca. 800 g hvedemel
    Start med at skrælle og rive gulerødderne. Bland gær, salt og sukker sammen og opløs efterfølgende det hele i lunken vand. Kom olie, fuldkornshvedemel, grahamsmel og havregryn i og rør rundt. Kom de revne gulerødder i samt solsikkekernerne. Herefter tilsættes hvedemel lidt efter lidt. Ælt dejen godt igennem og lad den hæve lunt i ca. 30 minutter.
    Ælt dejen igennem igen og form boller ud af den. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i ca. 20 minutter. Pensl bollerne med vand, inden de kommer i ovnen. Bollerne kan eventuelt pyntes med solsikkekerner.
    Bages ved 180 grader i 12-16 minutter (spray eventuelt vand på bollerne halvvejs gennem bagetiden).
    (Bollerne er færdige, hvis de lyder hule, når du banker dem under bunden.)

    De er nemme at lave, smager himmelsk og mætter!

  6. Et andet lækkert og sundt mellemmåltid kunne være disse gulerodsboller med solsikkekerner (ca. 24 stk.):
    50 gær
    7 dl vand
    3 tsk salt
    0,5 dl rapsolie
    100 g fuldkornshvedemel
    50 g grahamsmel
    50 g finvalsede havregryn
    150 g gulerødder (ca. 3 styk)
    1½ dl solsikkekerner
    ca. 800 g hvedemel
    Start med at skrælle og rive gulerødderne. Bland gær, salt og sukker sammen og opløs efterfølgende det hele i lunken vand. Kom olie, fuldkornshvedemel, grahamsmel og havregryn i og rør rundt. Kom de revne gulerødder i samt solsikkekernerne. Herefter tilsættes hvedemel lidt efter lidt. Ælt dejen godt igennem og lad den hæve lunt i ca. 30 minutter.
    Ælt dejen igennem igen og form boller ud af den. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i ca. 20 minutter. Pensl bollerne med vand, inden de kommer i ovnen. Bollerne kan eventuelt pyntes med solsikkekerner.
    Bages ved 180 grader i 12-16 minutter (spray eventuelt vand på bollerne halvvejs gennem bagetiden).
    (Bollerne er færdige, hvis de lyder hule, når du banker dem under bunden.)

    De er nemme at lave, smager himmelsk og mætter!

  7. Overvejer at kaste mig ud i projektet i weekenden. Dejligt med lidt inspiration 🙂

  8. @Sidse: Uhm, parmesan er en klar favorit – og kombineret med knækbrød i livrets-klassen bliver det en sikker vinder. Uha, hvor bliver vi kloge af alt det knækbrød, vi skal smovse 😉

  9. Åh ja – den opskrift kender jeg også. Fantastiske knækbrød. Men man kan ikke helt få hold på at spise dem, når man først er i gang.

  10. Dem bager jeg også, spiser dem hver dag på Job, og jeg smider gerne en håndfuld revet Parmesan i, og det smager….*****MUMS********

  11. Lea Ellehammer siger: Svar

    Har allerede bagt dem og de er helt uimodståelige!!! Elsker, elsker, elsker dem!

  12. Ole er ALTID velkommen til at kigge forbi til en bid knækbrød 🙂

  13. Og jeg har jo faktisk været heldig at smage dem. Og de ER fabelagtige og virkelig overskudssunde. Helt sikkert en Ole H-favorit, hvis han fik chancen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.