Gulerodsboller – fyldt med solskin og A-vitamin

 

Som du måske har opdaget, byder Storbyfarmen i denne uge på en hel lille “bolle-kavalkade”. Disse solskinsmundfulde står min mor for – godt hjulpet af Frida. Hun elsker at være med til at bage og er vild med sit jordbærforklæde, som faktisk er fra jeg var lille.

Havregrøden gør bollerne saftige indeni og sprøde udenpå! Og så er gulerødder jo blandt de sundeste råvarer, du kan mæske dig i, hvilket især er vigtigt nu, hvor vi går mod koldere tider.

Gulerodsboller med havregrød
(ca. 24 stk)

  • 4 dl vand
  • 2 dl havregryn
  • 50 g smør
  • 3½ dl vand
  • 1 spsk groft salt
  • 2 spsk sukker eller honning
  • 50 g gær
  • 350 g fintrevne gulerødder (4-5 stk)
  • 150 g durummel
  • 150 g fuldkornshvedemel
  • 700-800 g hvedemel
  • Æg til pensling
  • Græskarkerner eller andet til pynt
  1.  Havregryn og vand koges til grød.
  2. Sukker, salt og smør tilsættes sammen med vand.
  3. Gæren opløses heri, når blandingen er lunken.
  4. Durummel, fuldkornsmel og gulerødder tilsættes.
  5. Til sidst æltes hvedemelet i. (Dejen kan efter behag laves lidt klistret, hvis man vil sætte den på pladen med skeer, eller fastere, hvis man vil trille den til boller.)
  6. Hæver 20 min – formes til boller – hæver mens ovnen varmer op.
  7. Pensles og pyntes.
  8. Bages v. 225 grader i ca. 15 min.
Print Friendly, PDF & Email

One Reply to “Gulerodsboller – fyldt med solskin og A-vitamin”

  1. Inge Kragelund siger: Svar

    Hej alle på storbyfarmen.
    Rart at blive opdateret efter en lang ferie, mange spændende indlæg! Og hvor vi glæder os til den lille nye! Jeg har bagt mormors og Fridas gulerodsboller med havregrød og gulerødder, de er bare lækre.
    Mange hilsner farmor

Skriv et svar til Inge Kragelund Annuller svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.