Ægte efterårsmad: Kyllingeragout med nudler

Her er en ret, som giver dig varmen, når regnen siler og blæsten rusker. Vi fik den en dag, hvor drengene kom hjem fra en kold og våd fodboldtræning – og det var et stort hit!

Og så er det oven i købet hurtig aftensmad med masser af grøntsager.

Kyllingeragout med nudler
(5-6 personer)

  • 1-2 porrer
  • 4 gulerødder
  • 1 lille squash
  • ca. 500 g kyllingefilet
  • 1 ½ spsk olie
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 ½ liter vand
  • 200 g friskost med krydderier, f.eks. Buko Pikantost
  • 2 tsk tørret basilikum
  • 1 spsk groft salt
  • Friskkværnet peber
  • 250 g tørrede ægnudler
  1. Rens porrerne, skræl gulerødderne og vask squashen. Skær grøntsagerne i tynde strimler/stave.
  2. Skær kyllingen i stykker på ca. 2 cm.
  3. Varm olien i en stor gryde og put melet heri. Rør det sammen i ca. ½ minut. 
  4. Kom vandet i og herefter Pikantosten. Bring blandingen i kog under omrøring. 
  5. Tilsæt kylling, basilikum, salg og peber og lad det koge ca. 2 minutter. 
  6. Kom nudler og grøntsager i og kog videre under omrøring i ca. 2 minutter til nudlerne er “løst op” og er blevet møre, men ikke bløde. 
  7. Smag til og server. Spises med ske og gaffel, evt. med groft brød til. 
Print Friendly, PDF & Email

2 Replies to “Ægte efterårsmad: Kyllingeragout med nudler”

  1. Birgitte Bak siger: Svar

    Hej

    Hvor meget vand skal der i ?? Der står 1½ ?? gik ud fra at det var dl.

    mvh Birgitte

    1. Hej Birgitte. Hov – der er da en væsentlig smutter i opskriften. Jeg retter det straks. Det er 1 ½ liter vand. Det bliver sådan en slags suppe – lidt a la kokosmælksuppe, men selvfølgelig uden kokossmagen :o) Mh. Anneline

Skriv et svar til Birgitte Bak Annuller svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.