Rugbrødscroutoner – til suppe og salat

Det er supernemt at forvandle tørre rugbrødsrester til croutoner eller chips. Croutonerne giver supper og salater et knasende sprødt løft – og chipsene kan serveres som en lækker snack sammen med grøntsagsstave og dip, humus eller tzatziki.

Rugbrødscroutoner eller -chips

  • Rugbrød i skiver
  • Olivenolie
  • Krydderurter eller krydderier (fx finthakket ramsløg, presset hvidløg, fintrevet økologisk citron- eller appelsinskal, pommes frites krydderi)
  • Flagesalt eller urtesalt
  1. Skær rugbrødsskiverne i tern (til croutoner), i stave eller trekanter (til chips).
  2. Lav en marinade af olie og krydderier/krydderurter efter smag.
  3. Pensl marinaden på rugbrødet eller vend det sammen i en skål.
  4. Rist rugbrødet i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter.
  5. Lad det afkøle lidt og drys så med flagsalt.

Croutonerne smager bedst samme dag, hvor de er helt sprøde. Fx drysset på jordskokkesuppekartoffelsuppe eller på en af sommerens lækre salater.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar