Romantisk græskarsuppe

Normalt forbindes græskarsuppe med Halloween og uhygge, men sådan har jeg det ikke længere. Den 1. oktober blev min bror viet til sin søde kæreste ved et udendørs bryllup, som solen velsignede med sine sidste varme stråler. Det var en fantastisk smuk dag – og en fest fyldt med smil og kærlighed.

Til forret fik vi serveret denne græskarsuppe, og det var der en ganske særlig grund til. Hvert efterår er min bror og hans kæreste taget i Dyrehaven for at se på hjorte og spise netop denne græskarsuppe, som de har medbragt og varmer op på Trangia midt i naturen.
Og det var her – på sidste års hjortetur – at min bror faldt på knæ og friede.

Derfor er denne græskarsuppe (for mig i hvert fald) forbundet med romantik, kærlighed og alt det smukke ved efteråret.

graeskarsuppe_2016_storbyfarmen_03

Græskarsuppe
(4 personer)

  • 1 Hokkaido-græskar
  • 4-6 gulerødder (alt efter størrelse)
  • 1 stort løg (eller 2 små)
  • 2-3 stænger blegselleri
  • 2 spsk olivenolie
  • Ca. ½ liter hønsefond
  • Salt og peber
  • Serveres med: Chiliolie (dryppes over), sprødristet chorizo (skåret i tern og ristet på tør pande), creme fraiche, revet parmesan og groft brød.
  1. Skræl grøntsagerne og skær dem i mindre stykker (altså ca. 2 x 2 cm).
  2. Opvarm olivenolien i en stor gryde. Svits gulerødder, løg og blegselleri i 5-6 minutter.
  3. Tilsæt hokkaido og svits videre i et par minutter.
  4. Hæld hønsefond i til det lige dækker og lad det koge under låg ved svag varme i 30 minutter.
  5. Blend suppen med en stavblender. Tilsæt evt. mere hønsefond/vand, hvis den er for fyldig.
  6. Smag til med salt og peber.
  7. Serveres rygende varm med tilbehøret i små skåle, så man selv kan fylde i efter smag.

graeskarsuppe_2016_storbyfarmen_02

Tip #1
Jeg havde ingen blegselleri, men til gengæld en pastinak, der trængte til at blive brugt. Næste gang vil jeg prøve med broccoli. (Når jeg laver broccolitærte eller salat, skærer jeg stokken i mindre stykker og putter i en pose i fryseren. Så undgår man madspild og har altid lidt ekstra grønt at blande i supper, kartoffelmos og lignende.)

Tip #2
Måske er det bare mine hænder, der er sarte (og dét er de – især når det bliver koldt udenfor), men jeg synes, de bliver meget tørre af at skære græskar, så jeg plejer at tage engangsgummihandsker på.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.